witold777 03.04.2017 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 witam , proszę o odpowiedz na pytania 1.czy pod ławy fundamentowe mogę dać podsypkę żwirowo - piaskową dobrze ubitą czy musi koniecznie być to 10cm chudziaka?2.czy papę na ławie trzeba koniecznie zgrzewać?3.w projekcie mam dwie warstwy papy na ławie czy mogę dać tam jedną a dwie na poziomie odcinającym pustak fundamentowy od bloczka? dzieki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 03.04.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 1. nie2. nie3.tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 03.04.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 1. Niech o tym zadecyduje projektant na podstawie oceny badań geotechnicznych..ewentualnie kierbud. Przypilnuj, żeby podsypka była odpowiednio zagęszczona2. Nie trzeba. Pamiętaj o fasecie na styku ściany fundamentowej i ławy3. Możesz dać jedną ale porządną np: 4mm lub więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts