Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

linia kroplująca "gwiżdże"

Recommended Posts

Jeżeli chcesz jej nie słyszeć to musisz ją mieć stale włączoną :cool:

Ps. a tak na serio to pomyśl co się dzieje w rurkach jak zamykasz dopływ wody ??? stopniowo ubywa w nich wody ?? tak zgadza się, co pojawia się w nich na jej miejsce ??? powietrze ??? znowu zgadłeś . Włączasz dopływ wody i co się dzieje ?? mam dalej tłumaczyć ??

Gość Konto usunięte_1*
Panowie mam pytanie , jakie ciśnieenie lub jaka wydajność wodna jest potrzebna dla lini kroplującej , mam w studni taką pompę białoruską membranową ona ma wydajność ok 1m/h może ciut mniej już ale ma dosyć duże ciśnienie , jak to przeliczyć na metry ? ile tego można podłączyć metrów ?

• 2 weeks później...
Jeżeli chcesz jej nie słyszeć to musisz ją mieć stale włączoną :cool:

Ps. a tak na serio to pomyśl co się dzieje w rurkach jak zamykasz dopływ wody ??? stopniowo ubywa w nich wody ?? tak zgadza się, co pojawia się w nich na jej miejsce ??? powietrze ??? znowu zgadłeś . Włączasz dopływ wody i co się dzieje ?? mam dalej tłumaczyć ??

Żartujesz sobie :) Albo chcesz grać mądrzejszego, co jest niestety ostatnio dosć popularne na tym forum :(

To wytłumacz zatem, dlaczego:

a) gwiżdze tylko np tylko we wtorki, a w środy już nie? Że niby w środy powietrza tam nie ma i pojawia się tylko we wtorek?

b) dlaczego ten gwizd pojawia się nagle np po godzinie cichej pracy (ciśnienie wody się nie zmienia w tym czasie, położenie tejże linii też nie)

• 3 weeks później...