dorcze 03.04.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Mam linię kroplującą długości około 20 metrów. Czasami, acz nie zawsze, zdarza się, że podczas nawadniania, linia "gwiżdże" tak, jakby była zapowietrzona pomimo że raczej nie jest i na całej długości woda wypływa równomiernie. Jak wyeliminować te niefajne dla ucha odgłosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.04.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Jeżeli chcesz jej nie słyszeć to musisz ją mieć stale włączoną Ps. a tak na serio to pomyśl co się dzieje w rurkach jak zamykasz dopływ wody ??? stopniowo ubywa w nich wody ?? tak zgadza się, co pojawia się w nich na jej miejsce ??? powietrze ??? znowu zgadłeś . Włączasz dopływ wody i co się dzieje ?? mam dalej tłumaczyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 08.04.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Panowie mam pytanie , jakie ciśnieenie lub jaka wydajność wodna jest potrzebna dla lini kroplującej , mam w studni taką pompę białoruską membranową ona ma wydajność ok 1m/h może ciut mniej już ale ma dosyć duże ciśnienie , jak to przeliczyć na metry ? ile tego można podłączyć metrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcze 18.04.2017 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Jeżeli chcesz jej nie słyszeć to musisz ją mieć stale włączoną Ps. a tak na serio to pomyśl co się dzieje w rurkach jak zamykasz dopływ wody ??? stopniowo ubywa w nich wody ?? tak zgadza się, co pojawia się w nich na jej miejsce ??? powietrze ??? znowu zgadłeś . Włączasz dopływ wody i co się dzieje ?? mam dalej tłumaczyć ?? Żartujesz sobie Albo chcesz grać mądrzejszego, co jest niestety ostatnio dosć popularne na tym forum To wytłumacz zatem, dlaczego: a) gwiżdze tylko np tylko we wtorki, a w środy już nie? Że niby w środy powietrza tam nie ma i pojawia się tylko we wtorek? b) dlaczego ten gwizd pojawia się nagle np po godzinie cichej pracy (ciśnienie wody się nie zmienia w tym czasie, położenie tejże linii też nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcze 05.05.2017 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Są tu jacyś eksperci na tym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts