agresst 03.04.2017 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Witam,Jestem posiadaczem działki która jest w gminie uznana za budowlaną z przeznaczeniem do zabudowy jednorodzinnej.Działka jest objęta planem zagospodarowania przestrzennego.Jednak w rejestrze gruntów figuruje jako łąka/pastwisko. W Starostwie otrzymaliśmy informację że nie można zmienić teraz wpisu i odbędzie się to gdy zaczniemy inwestycję budowlaną.Moje pytanie brzmi czy zostanie nałożona na mnie jakaś opłata w związku ze zmianą w rejestrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 03.04.2017 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 agresst napisał: Witam, Jestem posiadaczem działki która jest w gminie uznana za budowlaną z przeznaczeniem do zabudowy jednorodzinnej.Działka jest objęta planem zagospodarowania przestrzennego.Jednak w rejestrze gruntów figuruje jako łąka/pastwisko. W Starostwie otrzymaliśmy informację że nie można zmienić teraz wpisu i odbędzie się to gdy zaczniemy inwestycję budowlaną.Moje pytanie brzmi czy zostanie nałożona na mnie jakaś opłata w związku ze zmianą w rejestrze? Po zmianie w rejestrze gruntu na budowlany zapłacisz po prostu większy podatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 03.04.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Podatek od nieruchomości będzie wyższy. Poza tym raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts