coachu13 03.04.2017 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Czy jest to wymagane ?Czy wełna może zostać pozostawiona nieprzykryta od strony poddasza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 03.04.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Nic się nie kładzie. Pamiętać należy o szczelinie wentylacyjnej w skosach między wełną a folią wiatroszczelną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 03.04.2017 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Czyli można ale nie trzeba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 03.04.2017 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Od strony dachu nic na wełnę się nie kładzie. Folię paroszczelną kladziesz pod wełnę. Patrząc na połać dachu od góry folia wiatroszczelna na krokwiach, póżniej szczelina wentylacyjna 3-5 cm, wełna, folia paroszczelna, g/k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 03.04.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Tak możesz przykryć folią wysokoparoprzepuszczalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 03.04.2017 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 OK. Ale jak mam możliwość to nie ma przeciwwskazań żeby wyłożyć podłogę OSB żeby mieć taki ekstra magazynek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz05 12.04.2017 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Niema ja tak mam, tylko dobrze by było żeby OSB nie jeździło po strychu tzn. było jakoś przymocowane do jętek(poziomych belek na strychu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 24.07.2017 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Hej, I jak to jest z tą szczeliną między wełną i membraną ?Niektórzy twierdzą, żeby ja pomijać i upychać do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz05 26.07.2017 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Hej, I jak to jest z tą szczeliną między wełną i membraną ? Niektórzy twierdzą, żeby ja pomijać i upychać do końca. Wszystko zależy czy masz pełne deskowanie skosów czy tylko folie (membranę wysoko paro przepuszczalna),przy samej membranie dopychasz do membrany ona odpowiada za odprowadzanie ew.wilgoci na zewnątrz a przy deskach musisz zostawić z dołu do góry szczelinę którą przepływające powietrze będzie suszyć deski i wełnę (inaczej masz duże szanse na wyhodowanie pleśni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts