Longer_007 03.04.2017 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Witam,wykonując przebicie na piętro pod instalację odkurzacza centralnego, natrafiłem na pojedynczy pręt z kratownicy zbrojenia stropu, wypadł od centralnie na środku otworu fi 50 , pytanie czy mogę go w tym miejscu wyciąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.04.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Tak, ale będzie Ci trudno ....ja wypaliłem spawarką max prąd i cienka elektroda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.04.2017 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Tak, ale będzie Ci trudno ....ja wypaliłem spawarką max prąd i cienka elektroda. Nie tak szybko. Jaki masz strop i jakiej jest rozpiętości? W którym miejscu, względem ściany nośnej (podpory) jest ten otwór pod centralny odkurzacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.04.2017 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Nie tak szybko. Jaki masz strop i jakiej jest rozpiętości? W którym miejscu, względem ściany nośnej (podpory) jest ten otwór pod centralny odkurzacz? Kolego jakbyś tego nie liczył - jeden otwór fi50 i jeden pręt - nie wpłynie t na stabilność konstrukcji tym bardziej że nie jest to podciąg,i jest blisko ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.04.2017 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Kolego jakbyś tego nie liczył - jeden otwór fi50 i jeden pręt - nie wpłynie t na stabilność konstrukcji tym bardziej że nie jest to podciąg,i jest blisko ścian. Na jakiej podstawie wyciągnąłeś wniosek, że otwór jest blisko ściany ? Kratownica zbrojenia pewnie nie jest zbrojeniem podciągu ale kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.04.2017 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Bo to odkurzacz centralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.04.2017 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Gniazdo i rura (w pionie) centralnego odkurzacza może też być umieszczona w ścianie działowej w połowie rozpiętości stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.04.2017 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Gniazdo i rura (w pionie) centralnego odkurzacza może też być umieszczona w ścianie działowej w połowie rozpiętości stropu. To jak ściana tam stoi to przecięcie jednego drutu jej nie zawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.04.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Strop nie opiera się na ścianie działowej. Który pręt kratownicy można wg Ciebie wyciąć? Dolny czy górny ? Longer_007 przeciął i już się nie odzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts