Paty 06.09.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Zamontowałam brodzik z Koła , plastikowy z wewnętrznym wypełnieniem ze styropianu. W takiej formie ten brodzik przymocowuje się do podłogi i na nim montuje kabinę.Po zamontowniu, po kilku dniach od montażu po wejściu do brodzika i niewielkim poruszaniu sie w nim zaczął skrzypieć. Skrzypi ten styropian wewnątrz.Gdy wchodziłam do niego przed montażem równiez skrzypiał, zgłosiłam to do sprzedającego ten kazał mi położyć na równej wykafelkowanej powierzchni i spróbowac "pochodzić'. Nie skrzypiał. Zastanawia mnie to czy fakt, że płytki w łazience maja trochę chropowatą powierzchnię może to powodować . Przy sprawdzaniu "na sucho"brodzik był postawiony w kuchni na gresie.Czy to może mieć jakieś znaczenie - powłoka płytek.Czy spotkaliście sie z czymś takim.Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 06.09.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Spotkalismy sie - wraz z tyciem wzrasta skrzypienie . Tylko pilnuj szczelności spoin wokoło, a bedzie dobrze. Prawdopodobnie styropian byl zbyt miękki (FS 15, zamiast FS 20) i sie ugina. żeby poprawić trzeba by zerwać - więc już prościej schudnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 06.09.2004 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Ale ja waże 50 kg. Yo co ma powiedzieć mój mąż który ma setkę. Pewnie niedługo wpadnie do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 06.09.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 te badziewia tak mają, my mamy brodzik z kabi, który jest wypełniony stropianem lub czymś podobnym w dodatku nie na całej powierzchni tylko częściowo, skrzypiał strasznie. Wpakowałem w niego pół tuby pianki takiej jak do używa się przy montażu okien i problem rozwiązany, teraz tawet nie pisknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 06.09.2004 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Ale którędy mam wcisnąć ten silikon?Paty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts