Aniolek1977 05.04.2017 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Witam wszystkich Mam problem z ociepleniem starego dachu, a mianowicie: Obecnie dach nie jest ocieplony, na krokwiach polozone jest deskowanie, na to papa i dachowka. Ze wzgledu na to, ze od wewnetrznej strony budynku wszystko jest wykonczone , planuje remont dachu wykonac od zewnatrz. Chcialbym usunac stare pokrycie, pape i odeskowanie, a nastepnie wypelnic przestrzen pomiedzy krokwiami wata szklana, na to nowe odeskowanie, membrana dachowa i nowa dachowka. Problem polega na tym, ze pomiedzy poszyciem wewnetrznym (plyty drewniane powlekane i gipsowe, przyczepione do wewnetrznego odeskowania dachu), a krokwiami brakuje folii/paroizolacji. Czy moge polozyc folie od strony zewnetrznej (przyczepic ja do wewnetrznego deskowania pomiedzy krokwiami)? Nastepnie na folie klade wate, membrane i dachowke. Z gory dziekuje za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 06.04.2017 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Lepiej pomaluj sufit farbą nieprzepuszczającą. Na deski papa . Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martons 10.04.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Ja zastosowałem u siebie wełnę mineralną i zadowolony jestem. Wydaje mi się, że to jedna z najlepszych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 10.04.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 W tak starych dachach możesz wykonać paroizolację układając jak jak na zdjęciu - wywijając ją wokół krokwi. Najlepiej jak równocześnie docieplisz taki dach od góry, na krokwiach skalną wełną mineralną np. płytami SUPERROCK. Można użyć wkrętów dwugwintowych Twin UD/SFSintec lub ASSY Isotop/Wurth mocujących kontrłaty przez miękką izolację termiczną. Później już standardowo, łaty i dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts