Barbara Rz 05.04.2017 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Witam wszystkich, Jestem tutaj nowa i nawet nie wiem jak załączyć zdjecia które pokażą obraz problemu, mianowicie: problem polega na tym że chciałam odmalowac dom z zewnątrz, ściany są ocieplane i otynkowane, tynk wymaga kilku napraw, kuszący struktura podobno nie pozwala na malowanie.. czy to prawda że nie można pomalować? Proszę o konkretne podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 05.04.2017 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Większość tynków daje się malować, żeby dobrać właściwą farbę musisz wiedzieć jaki rodzaj tynku posiadasz (np silikon, silikat, akryl czy pochodne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.04.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 .... koniecznie przed malowaniem w miarę możliwości umyć i zagruntować elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.04.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 no jak tynk odpada to i po pomalowaniu bedzie odpadac. Kto stwierdzil, ze podloze nie nadaje sie do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 06.04.2017 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 No tak, ale jak tynk się łuszczy, to trzeba te łuszczące się placki usunąć, sprawdzić jak wielki jest to zakres i usunąć odpadający tynk lub zabezpieczyć przed dalszym odpadaniem. Dopiero później malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts