Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

warunki zabudowy a pozwolenie na budowę

wodnik

Recommended Posts

tak podejrzewałam :))

ale w takim razie jaka jest kolejność działań - gmina teraz czeka na nowy plan zagospodarowania przestrzeni, na wiosnę am być, to ma być działka rekreacyjna. Jak gmina już skończy z tym planem to co - mam złożyć wniosek o przydzielenie mi warunków zabudowy dla tej konkretnej działki? A co zazwyczaj jest w takim dokumencie?

Z góry przepraszam za debilnośc tych pytań, ale nie mam się do kogo zwrócić :)))

z tego co się orientuję jeżeli w gminie jest plan przestrzennego zagospodarowania terenu(chyba tak to się nazywa) to nie musisz wystepować o warunki zabudowy i zagospodarowania terenu, jeżeli takich planów nie ma, a w większości gmin nie ma, wtedy musisz wystapić o warunki zabudowy i zagospodarowania terenu. ja musiałem smarować wniosek o warunki zabudowy bo u mnie oczywiście takich planów brak, ale to było ponad rok temu więc nie wiele pamietam co tam ciekawego napisali w tych warunkach

jesli gmina sporzadza plan to warunków nie wyda - bedziesz czekac az uchwali Plan Zagospodarownia Przestrzennego.

Wg nowych przepisow WZ sie juz nie wydaje. Dostaniesz tylko wypis i wyrys z planu miejscowego i na jego podstawie robisz projekt i skladasz gp z wnioskiem o pozwolenie na budowe.

w przypadku gdy planu nie ma i gmina sie z nim nie spieszy musisz wystapic o warunki zabudowy i na ich podstawie sporzadzac projekt.

pozdrawiam