vitvitvit 07.04.2017 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Witam, czy ktoś ma pomysł jak, najlepiej z okna strychu, wciągnąć taką szybę jak na poniższym zdjęciu. Przy próbie zamknięcia strychowego okna wewnętrznego nagle wypadła szyba okna zewnętrznego, zjechała po dachu i swoim rogiem zatrzymała się oparta o rynnę. Można zrobić coś np. z okna strychowego, ale nie wiem co. Czy istnieją jakieś rodzaje chwytaka np. magnesowego 2-stronnego jak mają szklarze do przenoszenia szyb, ale na jakimś drążku/przedłużeniu. Oczywiście na szybie mi nie zależy, ale wolę uniknąć jej spadnięcia na dole do ogrodu. Rozłożę tam folię ile mam. Ale na dole jest ścieżka i takie szkło rozbije się na części po całym ogrodzie a nie chcę całe życie znajdować tam odłamki szkła. Rynna jest na wysokości 9m a nie mam ja (ani nikt z sąsiadów nie ma) odpowiednio wysokiej drabiny. Trzeba by ściągać firmę, która drogo policzy. Proszę o różne pomysły (najlepiej nie najdroższe rozwiązania) Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 07.04.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Wyjść przez okno strychowe, zejść po dachu, wziąć i wnieść do środka Z tego co widzę, że dach nie jest bardzo stromy i da się zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 07.04.2017 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Ale wnieść takim chwytakiem do szyb, nie na magnes , ale na przyssawkę, do kupienia w marketach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitvitvit 07.04.2017 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Niestety, boję się, że dachówki pospadają, bo jak widać już jedna spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts