Andyson 08.04.2017 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Witam. Rzecz dotyczy nie domu, lecz bloku.Do tej pory byłem jedynie czytelnikiem. Postanowiłem zapytać, ponieważ potrzebuję porady eksperta.Blok lata 70. na 4 piętrze remont łazienki, dwie kondygnacje poniżej pustea na pietrze pierwszym mieszkam ja.Zalanie nastąpiło w łazience, na suficie.Mam pytanie, czy możliwe, aby woda jakoś po rurze ominęłakondygnację i spływała po rurze, aby zalać mój sufit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 09.04.2017 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Teoretycznie możliwe, ale dosyć mało prawdopodobne - coś by musiało tą ściekającą po rurach wodę zatrzymać nad poziomem Twojego sufitu.Jak wygląda podłoga w mieszkaniu powyżej? Jak daleko od rur jest miejsce zacieku?Rury idą w "boksie" instalacyjnym-masz do nich dostęp na swoim poziomie ? Jeśli tak, to czy nie widać na nich świeżej wilgoci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andyson 09.04.2017 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Dziękuję. Rura od zimnej wody idzie pionowo przez cały pion.Na 4. pietrze trwa remont generalny. Na 3. pietrze niebylo remontu łazienki od zbudowania bloku. Na 2. piętrzebył remont łazienki, była wylewka na podłodze i glazura.Ja podejrzewam, że właśnie woda ciekła po rurze i zatrzymałasię na podłodze nade mną. Dwa mieszkania nade mną byłypuste. Jak mi zaczęło kapać z sufitu, to zakręciłem wodęw piwnicy i przestało. Potem odkręciłem i nie kapało już więcej.Gdyby nade mną był wyciek, to przecież powinno znowu zacząćkapać, skoro nikogo nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts