Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja metodą Iniekcji.. Pytanko do doświadczonych..

KubalaKKS

Recommended Posts

Witam Wszystkich :)

Mam do Was pytanko, mianowicie będę się zabierał za przeprowadzenie Iniekcji środkiem CO 81 CERESIT i wszystko wiem prócz jednej podstawowej rzeczy... Czy po napełnieniu otworów w ścianie mogę zacierać ściany zwykłą zaprawą czy musi być to jakaś specjalna? (Niby producent Ceresitu podaje że najlepiej ich produktem CR 66) Chodzi dokładnie o to że po wlaniu płynu w otworu chciałbym zatrzeć ścianę zwykłą zaprawą z ATLAS-u i chciałbym jeszcze tą zaprawę wymieszać płynem CO 81. Czy ktoś z Was próbował? Czy macie lepsze pomysły?

Krótko mówiąc chciałem to zrobić tak: Zalać otwory płynem potem wymieszać zaprawę ATLAS z CO 81 i zatrzeć ściany po wyschnięciu pomalować...

Głowię się nad tym dość długo i nikt nie jest w stanie mi doradzić...

Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie czy CO 81 można mieszać z zwykłą zaprawą i czym najlepiej zatrzeć otwory i ściany po wlaniu środką iniekcyjnego... ?

Pustak.

co rozumiesz przez pustak?

Poustak z ceramiki poratyzowanej typu porotherm, czy pustak z gazobetonu?

Kocham takie tematy - nie powiedziec nic, a zadac dosc skomplikowane pytanie.

Istota sprawy:

czy material w ktory bedziemy iniekowac jest jednorodny w swojej strukturze, czy jest nasiakliwy, czy w tej chwili jest wilgotny, czy jest pelny, czy tez ma mnostwo dziur jak np wlasnie ceramika poratyzowana. czy istnieja jakies pekniecia w materiale (rysy wynikajace z pracy budynku, bledow projektowych, rozszadzenia przez mroz)