KubalaKKS 09.04.2017 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Witam Wszystkich Mam do Was pytanko, mianowicie będę się zabierał za przeprowadzenie Iniekcji środkiem CO 81 CERESIT i wszystko wiem prócz jednej podstawowej rzeczy... Czy po napełnieniu otworów w ścianie mogę zacierać ściany zwykłą zaprawą czy musi być to jakaś specjalna? (Niby producent Ceresitu podaje że najlepiej ich produktem CR 66) Chodzi dokładnie o to że po wlaniu płynu w otworu chciałbym zatrzeć ścianę zwykłą zaprawą z ATLAS-u i chciałbym jeszcze tą zaprawę wymieszać płynem CO 81. Czy ktoś z Was próbował? Czy macie lepsze pomysły? Krótko mówiąc chciałem to zrobić tak: Zalać otwory płynem potem wymieszać zaprawę ATLAS z CO 81 i zatrzeć ściany po wyschnięciu pomalować... Głowię się nad tym dość długo i nikt nie jest w stanie mi doradzić... Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie czy CO 81 można mieszać z zwykłą zaprawą i czym najlepiej zatrzeć otwory i ściany po wlaniu środką iniekcyjnego... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.04.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 jakiej grubości masz ścianę? z czego ta ściana?bo to od tych pytań trzeba zacząc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubalaKKS 09.04.2017 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 jakiej grubości masz ścianę? z czego ta ściana? bo to od tych pytań trzeba zacząc. Grubość około 25 cm, pustak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.04.2017 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Pustak. co rozumiesz przez pustak?Poustak z ceramiki poratyzowanej typu porotherm, czy pustak z gazobetonu? Kocham takie tematy - nie powiedziec nic, a zadac dosc skomplikowane pytanie. Istota sprawy:czy material w ktory bedziemy iniekowac jest jednorodny w swojej strukturze, czy jest nasiakliwy, czy w tej chwili jest wilgotny, czy jest pelny, czy tez ma mnostwo dziur jak np wlasnie ceramika poratyzowana. czy istnieja jakies pekniecia w materiale (rysy wynikajace z pracy budynku, bledow projektowych, rozszadzenia przez mroz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts