Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja właśnie jestem na etapie budowy R4, stan surowy sie w miare zgadza z kosztorysem z drobnymi zmianami, dach wyjdzie troche drozej.

Robotę wykonuje firma, wiec zapewne bedzie taniej jak ktos sobie wezmie jakis chlopkow na czarno bez faktury, mozna troche zaoszczedzic na tanszych materialach. Co ważne w tych cenach nie musze biegac za materiałami wszystkim zajmuje sie Wykonawca.

Moje koszty:

Fundamenty 47tyś

Mury, schody i dwa wylewane stropy (w projekcie drugi jest drewniany) 120tys, cegla Wieneberger Profi - klej,

Dach 60tys - wywalłem jeden komin i wszytskie kominki wentylacyne. Dachowka płaska Turmali., Zwykłe ceramiczne fale, czy blachodachówka jak tu niektórzy piszecie będzie o wiele taniej.

Edytowane przez LIDERR

• 2 years później...

Witam!

Czy ktoś z tutaj obecnych budował lub widział projekt RIWIERA 4 pracowni MGPROJEKT?

Przymierzamy się do budowy tego domu w wersji C (bez antresoli).

Chcielibyśmy go zobaczyć przed podjęciem ostatecznej decyzji.

Wszelkie uwagi na temat tego co jest nie tak z tym projektem również mile widziane.

Link do projektu: http://www.mgprojekt.com.pl/riwiera-4

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 4 months później...
Witam wszystkich forumowiczów.

Od 1975 roku prowadzimy rodzinną firmę budowlaną, koszty SSO, SSZ, I Deweloperki podane na stronie mg projekt są w 100% realne. Budując i wykańczając na tanich materiałach można zejść poniżej kosztów.

Wybudowaliśmy Riwierę 4 i nie mogę się zgodzić z powyższą wypiwiedzią. Koszty są zupełnie nierealne do osiągnięcia jeśli chce się zachować jakość i energooszczędność na pozimie conajmniej takim jak w projekcie.

Nie wiem jakiej jakości okna wyceniałeś, z jakiego materiału.

Ja mam 9 okien (w tym 4 fixy) i jedną suwankę, PCV - okna kosztowały ok. 10 tyś i suwanka ok. 10 tyś.

Jesli pracownia w koszotorysie ma drewniane okna i ocieplaną bramę garażową to 60 tyś jest normalną ceną.

Za Plastikowe okna o dobrym UV i ocieploną bramę dokładnie tyle trzeba zapłacić w Riwierze. A sprawdzałam wiele ofert przed zakupem.