LIDERR 25.11.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Ja właśnie jestem na etapie budowy R4, stan surowy sie w miare zgadza z kosztorysem z drobnymi zmianami, dach wyjdzie troche drozej.Robotę wykonuje firma, wiec zapewne bedzie taniej jak ktos sobie wezmie jakis chlopkow na czarno bez faktury, mozna troche zaoszczedzic na tanszych materialach. Co ważne w tych cenach nie musze biegac za materiałami wszystkim zajmuje sie Wykonawca.Moje koszty:Fundamenty 47tyśMury, schody i dwa wylewane stropy (w projekcie drugi jest drewniany) 120tys, cegla Wieneberger Profi - klej,Dach 60tys - wywalłem jeden komin i wszytskie kominki wentylacyne. Dachowka płaska Turmali., Zwykłe ceramiczne fale, czy blachodachówka jak tu niektórzy piszecie będzie o wiele taniej. Edytowane 25 Listopada 2014 przez LIDERR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIDERR 25.11.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 wszystko zalezy od materiałów, jaka cegła?? jaka dachówka, jakie okna?? 240 wydaje sie mało za SSZ, dlatego zwroc uwage na materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIDERR 25.11.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Planuje kupić projekt riwiera 4 , z związku z tym czy kupił pan i wie pan jaki koszt ma być budowy domu orientacyjnie Ten dom da się zrobić za 500-550 tys ale bez fajerwerkow, zwykly ubogi standard, Aczkowiek jak prognozuje wydac troche wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam.krol93 09.04.2017 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Witam! Czy ktoś z tutaj obecnych budował lub widział projekt RIWIERA 4 pracowni MGPROJEKT?Przymierzamy się do budowy tego domu w wersji C (bez antresoli). Chcielibyśmy go zobaczyć przed podjęciem ostatecznej decyzji. Wszelkie uwagi na temat tego co jest nie tak z tym projektem również mile widziane. Link do projektu: http://www.mgprojekt.com.pl/riwiera-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracia Jurzysta 23.04.2017 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Witam wszystkich forumowiczów. Od 1975 roku prowadzimy rodzinną firmę budowlaną, koszty SSO, SSZ, I Deweloperki podane na stronie mg projekt są w 100% realne. Budując i wykańczając na tanich materiałach można zejść poniżej kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yareckys 23.02.2019 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 witam, będziemy zaczynać budowę za miesiąc. Na jakim etapie już jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yareckys 23.02.2019 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 cześć, zaczynamy budowę za miesiąc. Czy ktoś jest na tym samym etapie lub trochę bardziej zaawansowany i chciałby włączyć się do wymiany doświadczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artemika 03.07.2019 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Witam wszystkich forumowiczów. Od 1975 roku prowadzimy rodzinną firmę budowlaną, koszty SSO, SSZ, I Deweloperki podane na stronie mg projekt są w 100% realne. Budując i wykańczając na tanich materiałach można zejść poniżej kosztów. Wybudowaliśmy Riwierę 4 i nie mogę się zgodzić z powyższą wypiwiedzią. Koszty są zupełnie nierealne do osiągnięcia jeśli chce się zachować jakość i energooszczędność na pozimie conajmniej takim jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artemika 03.07.2019 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Nie wiem jakiej jakości okna wyceniałeś, z jakiego materiału. Ja mam 9 okien (w tym 4 fixy) i jedną suwankę, PCV - okna kosztowały ok. 10 tyś i suwanka ok. 10 tyś. Jesli pracownia w koszotorysie ma drewniane okna i ocieplaną bramę garażową to 60 tyś jest normalną ceną. Za Plastikowe okna o dobrym UV i ocieploną bramę dokładnie tyle trzeba zapłacić w Riwierze. A sprawdzałam wiele ofert przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artemika 05.07.2019 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 cześć, zaczynamy budowę za miesiąc. Czy ktoś jest na tym samym etapie lub trochę bardziej zaawansowany i chciałby włączyć się do wymiany doświadczeń? My szczęśliwie budowę mamy już za sobą, zaczynaliśmy w 2015, mieszkamy już dwa lata. W razie pytań zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts