kergol 09.04.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Rok temu skończyłem remont, na ścienie jest ok 2cm tynku (mieszkanie od developera) i gładź. Zapomniałem jednak o jednym kablu hdmi i teraz aby go poprowadzić niewidocznie muszę go schować w ścianie między okapem a blatem w aneksie - na rysunku zaznaczam jak chcę go poprowadzić. http://i.imgur.com/NbvKNZo.png Docelowo miedzy okapem a blatem będzie szkło, więc nie mam problemu z malowaniem ściany i ewentualnym wyróżnianiu się kolorem tego miejsca (btw to prawda że teraz są jakieś farby którymi się pokrywa przewód aby nie przebijał jeżeli jest za płytko osadzony w tynku?) Ponieważ to będzie moja pierwsza własnoręczna praca ze ścianami, mam pytanie: Czy korytko może być wyżłobione w tynku i schowam tam korytko instalacyjne (jakieś 120x30x12 mm - 12 mm to grubość). Następnie zagipsuje to miejsce. Korytko będzie osadzone płytko i nie w ścianie , ale jego końce będą trzymane przez okap na górze i przez blat na dole - tak więc nie istnieje raczej ryzyko wyszarpania tego ze ściany. W miejscu między blatem i okapem dodatkowo będzie naklejona szyba. Gdzie mógłbym kupić tak płytkie korytko, jakie polecacie (będzie tam tylko jeden kabel hdmi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.04.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 sorry, na pytanie nie odpowiem, ale z czystej ciekawosci:co Ty tam zamierzasz podlaczyc ?Amplituner w piekarniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kergol 11.04.2017 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 to tylko czesc dluzszej trasy tego kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 10.05.2017 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Szanowny Panie, Opisana przez Pana metoda wydaje się dobrym rozwiązaniem. Korytko można kupić w sklepach budowlanych. Jeśli chodzi o problem „przebijania” kabla, to rzeczywiście w przypadku nałożenia tynku może on występować. W takim przypadku rozwiązaniem może być zastosowanie farby podkładowej Śnieżka Zacieki-plamy (stosujemy ją na ścianę, nie na przewód)..Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts