lukjan 09.04.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Witam serdecznie, za oknem coraz cieplej a ja już myślę o kolejnej zimie Chcę w niedługim czasie wykonać u siebie tynk gipsowy w całym domu, łącznie z poddaszem użytkowym. Domek jest wykonany z betonu komórkowego oczywiście przykryty i z oknami, nie mam zrobionej podbitki ani docieplenia dachu, a co za tym idzie wiaterek tymi szparami sobie ładnie hula.Czy jeśli w takim stanie zrobię tynk gipsowy(będzie sechł przez całe lato) i pozostawię go na zimę bez ogrzewania nic mu się nie stanie?Najbardziej boję się tego że gips jesienią naciągnie wilgoci, a gdy przyjdzie zima i mróz może go po prostu zniszczyć.Czy moje obawy są uzasadnione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 10.04.2017 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Eeee, tynk będzie już na tyle suchy że mrozy mu nie zaszkodzą. Pomiędzy murłatę a dach napchaj wełny to ograniczysz przepływ powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 10.04.2017 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Wszystko ok. Zabezpiecz tyle by się śnieg nie dostawał. Wiatr jest wskazany nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 08.05.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Szanowny Panie, jeżeli wykona Pan tynki gipsowe w niedługim czasie i pozostawi je do wyschnięcia przez cały okres letni, to zimą nie powinno się z nimi dziać nic złego. Trzeba tylko pamiętać o zabezpieczenie miejsc, w których może dochodzić do przenikania wilgoci, gdyż tynki gipsowe są bardzo chłonne. Przy wykończeniu wnętrz, do pomalowania ścian polecam zastosowanie farby Śnieżka Barwy Natury lub Śnieżka Satynowa. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts