coachu13 09.04.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Hej,Macie doświadczenia ?Czy taka grubość styro może iść bez kołkowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.04.2017 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Hej, Macie doświadczenia ? Czy taka grubość styro może iść bez kołkowania ? nigdy w zyciu nie zrobilbym tak klientowi, sobie raczej tez nie.. mialbym bardzo powazne obawy o takie klejenie. I opcje w zasadzie 3: 1 - zwrocic sie do Dryvita o to czy dopuszcza na ich kleju (za milion) nie kolkowanie tego 2 - zakolkowac kolkiem wkretmeta po 4zl za sztuke 3 - zastosowac zwykly kolek plus moja autorska zaslepke 10mm karolek75 ma ja u siebie na budynku , gdzies o tym była dyskusja ale nie moge znalezc :/ ooo mam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?237502-Wycena-ocieplenia-dziwny-przypadek/page3&highlight=za%C5%9Blepka Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.04.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 10cm a nie 10mm pomylka a nie moge wyedytowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 10.04.2017 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Czyli generalnie w ogóle nie dopuszczasz myśli żeby styro dawać tylko na klej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.04.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Czyli generalnie w ogóle nie dopuszczasz myśli żeby styro dawać tylko na klej ? tak jak wspomnialem: nie dopuszczam tego nawet u siebie jakbym to robil chyba ze Dryvit i tylko Dryvit by mi to dal na pismie z podpisem ich dzialu technicznego (a jest to do uzyskania) ale nie takim jak w ulotce handlowej daje np weber bo taka ulotke to sobie mozna w razie W wsadzic tam gdzie kto lubi. W zasadzie takie pismo ze znanych mi producentow, gdzie wgle mozna sprobowac uzyskac z DT takie dopuszczenie to Dryvit, tylko ze jest male ale... ich klej do styro kosztuje c.a 55zl za worek 25kg. Tyle ze jezeli tyle klej kosztuje, to juz producent ma $ na to, zeby w tym kleju bylo cos do klejenia a nie tylko piach i cement do innych producentow nawet nie ma co probowac o cos takiego wystepowac - strata czasu. Pisze ze u siebie nawet bym sie na to nie zdecydowal, gdzie... u siebie moge wiecej sobie poeksperymentowac i pozwolic na wiecej niedociagniec. Jak mi cos sie spieprzy - trudno - sam sobie wymyslilem to sam sobie teraz naprawie / zaplace za ponowne zrobienie. U klienta za skarby swiata (za wyjatkiem pisma z Dryvit) nie zrobilbym docieplenia bez kolkowania przy 30cm, drugie kiedy moglbym to zrobic - przy podpisaniu umowy wyraznie zaznaczone zapisem w umowie ze inwestor swiadomie pomimo istniejacego zagrozenia zdecydowal sie na nie kolkowanie. Zaraz oczywiscie posypie sie tu lawina "piankarzy" czyli zwolennikow klejenia na klej w piance ze jakie to cudowne i jak mocno trzyma. Nie przecze ze nie, ale... nikt z piankarzy chyba nie pomyslal, o starzeniu sie tej pianki i jej sile klejenia po jakims czasie. nie przecze ze poczatkowe klejenie pianka vs kleje tradycyjne wychodzi jezeli chodzi o sile klejenia na korzysc pianki. tak juz ciezko jest zweryfikowac to po kilku latach. moze bedzie dobrze, a moze nie... ja tam wolalbym jednak na wlasnej skorze nie eksperymentowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts