szept111 10.04.2017 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Cześć, Mam pytanie odnośnie sposobu na zwiększenie grubości izolacji na poddaszu. Obecnie mam już poddasze wyizolowane wełną min. 20 cm grubości całkowitej (10 cm pomiędzy krokwiami + 10 cm w ruszcie pod). Na ruszcie jest paraizolacja i płyta gk (surowa, jeszcze nie zaspoinowana). Rzecz jest w tym, że to mi się wydaje trochę mało na obecną chwilę i chciałbym dołożyć jeszcze z 10 cm wełny. Z dwojga złego chyba lepiej teraz, niż po wyprawieniu płyt gk? Plan oczywiście jest taki, coby zdjąć płyty gk, paraizolację i... i czy po prostu przykręcić do tego istniejącego drugi ruszt z profili w poprzek no i pomiędzy dać wełnę? A na to oczywiście folię + gk. Pytanie, czy tak można zrobić? Jeśli tak, to pytanie jak połączyć ten drugi ruszt z pierwszym? Czy może poprawniej by było ściągnąć w ogóle całą drugą warstwę wełny (tę pomiędzy krokwiami zostawić) razem z rusztem i robić wszystko od nowa tyle że tym razem od razu w grubości 20 cm? Jak takie dodatkowe docieplenie poprawnie wykonać? Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts