Adam_1980 11.04.2017 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Witam, chcę samemu postawić garaż dwustanowiskowy. Zgłoszenia już mam zatwierdzone i teraz mam 3 lata na budowe. Wymiary 5,5mx6m wys.3. Mianowicie garaż ma mieć attyke i drewniany dach i z tym mam problem bo nie wiem jak to połączyć. Czy na ścianach ma być wieniec i dopiero na nim wykonać attykę? Czy grubość scian 18cm bedzie wystarczającą? Czy płyta fundamentowa grubości 20 cm będzie wystarczajaca? Jako takie pojęcie o budowie mam bo pomagałem budowac moj dom ale wtedy byl majster i projekt a teraz chce sprobowac zminimalizowac koszta skoro przepisy nie wymagaja calej kompletnej procedury. garaz ma wygladac mniej wiecej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.04.2017 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Z jakich materiałów chcesz go budować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_1980 12.04.2017 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Proponowano mi beton komórkowy 18x59cm bo taka grubośc scian jest wystarczająca. Dach drewniany, kryty papa termozgrzewalna.Myslalem tez o prothermie ale chyba ten beton komorkowy bedzie latwiejszy do wykonczenia, tynkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 12.04.2017 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Zaraz, jak zgloszenie przeszlo bez projektu ? Jak chcesz zrobic ta plyte pundamentowa - na oko czy jak ?Ja bym zrobil lawy i scianki fundamentowe z bloczkow, Sciany nadziemia suporeks 24 bo taki najpopularniejszy i zwrocisz co Ci zostanie bez problemu.Trzymaj sie tradycyjnej technologii, ktora trudno spieprzyc. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_1980 13.04.2017 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Na zgłoszenie nie trzeba projektu, jedynie szkic jak mniej wiecej bedzie budynek wygladal i mapka z geodezji z naznaczonym bydynkiem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uve_solid 13.04.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Śmiało działaj, garaż to nie dom. Pytaj, czytaj i na pewno się uda. Zdobędziesz doświadczenie. Nie zawsze cieńsze materiały wychodzą taniej. I jeszcze jedno z tym zgłoszeniem podobno, jeszcze raz napisze podobno nie ma odstępstw od tego co na zgłoszeniu czy szkicu. Okna, wysokość itp. Usłyszane nie sprawdzone. No i oczywiście pokora aby nie zrobić jakiejś katastrofy budowlanej. Czy płyta czy klasyczne fundamenty? Jaki grunt, wymiana gruntu, siatka górą, dołem wszystko do obliczenia. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_1980 14.04.2017 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 To po skrócie:płyta fundamentowa;sciany z bkl 18x24x59 czy lepiej porotherm?;grunt niewysadzinowy;z przodu i z tyłu attyka'dach drewniany prosty, jednostronny upad 5%;jakies propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts