nuxe 22.04.2017 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Cykaj, cykaj, czekam z niecierpliwością. Dziś nanosiliśmy ostatnie korekty do projektu wykonawczego okien i mam straszny dylemat z kolorem. Wcześniej wybraliśmy 9016 ale zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam zmienić go na 9003. Mamy drewniane okna ze szprosami w stylu retro, elewacja będzie w kolorze pieczarkowym więc może lepiej jak okna będą jednak śnieżnobiałe (9003)? W tym samym kolorze będzie też moja mini weranda na wejściu i drzwi zewnętrzne. 9016 wydawał się bardziej szlachetny od 9003, ale może jest za żółty? Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 23.04.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Jak dla mnie okna zdecydowanie białe. Z zewnątrz świeżo i ładnie na tle elewacji, a od środka i tak będą stonowane, bo albo w cieniu, albo sztuczne światło, więc ta biel nigdy nie będzie od środka wyglądać na idealnie białą. Trochę jak z firankami, ładne są kremowe, ale... Ładne wejście Załóż wątek, będę śledzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 28.04.2017 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Dostaliśmy próbki 9003 i 9016. Myślałam, że kolor 9003 będzie taki jak kartka papieru, a tymczasem na drewnie nie jest śnieżną bielą tylko bardzo, bardzo jasnym kremem. No i zrezygnowaliśmy z 9016 - bo jest jasny ale niestety żółtawo-szary. Idealny dla nas kolor okien to RAL 9003. A kinkiety daliśmy na dwóch wysokościach - tam gdzie będzie galeria zdjęć rodzinnych to h = 220 cm, a pozostałe na h = 180 cm. Niedługo dostanę projekty wnętrz to się okaże czy tak jest w porządku. Sawadi, czekam na Twoje drzwi... A taką gałkę znalazłam do drzwi wejściowych: Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 28.04.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 ładna gałka miałam urwanie głowy w tym tygodniu, ale pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 01.05.2017 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Jutro elektryk ma dostać plany, a mnie nagle w środku nocy naszły wątpliwości co do garderoby. Zastanawiam się na którą stronę powinny otwierać się drzwi w garderobie. Teraz po otwarciu zasłaniają okno ale mam łatwy dostęp i widok na wszystkie szafy. Tylko, że jeśli na ścianie z oknem będę chciała dać komodę, to będzie trudno z niej korzystać gdy będą otwarte drzwi. No i też szkoda mi zasłaniać okna. Garderoba jest mała, ma 8 m2, wymiary 250 x 325 cm. Czy może zmienić te drzwi, tak aby po wejściu widzieć ładną komodę i okno? Jest to o tyle ważne, że muszę wiedzieć po której stronie umieścić włączniki światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 02.05.2017 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 W pierwszej wersji jest ergonomicznie zgodnie z ciągiem, łatwo otwiera sie drzwi do garderoby i wchodzi, ale skrzydła faktycznie zasłonią okno i utrudnią dostęp do szafy. Druga wersja wydaje się lepsza, ale wchodzenie do garderoby idąc z korytarza, będzie mało wygodne, bo trzeba będzie podążać za otwierającym się skrzydłem, choć można się do tego przywyczaić. No i otwarte skrzydła nieco utrudnią poruszanie się po garderobie, ale można pomyśleć o zwężeniu drzwi do 70 cm. Chyba wybrałabym 2 wersję. Może drzwi przesuwne? Rozumiem, że ściany już stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 21.05.2017 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 (edytowane) Zostawiłam wersje pierwszą, zrobimy z sypialni do garderoby drzwi dwuskrzydłowe. Mamy natomiast babola z elektryką, a dokładnie z gniazdkami. Wg projektu miały być po "dwa gniazda w podwójnej puszcze i ramce", które ja rozumiałam, że będzie coś takiego: , a ostatecznie będzie tak jak na zdjęciu: Niby nie ma problemu, ale teraz np. w holu i w salonie będę miała na widoku pełno gniazdek. Gdybym wiedziała, że tak będzie, to bym zrobiła po jednym pojedynczym, bo po co mi ich tyle? Uff, Edytowane 21 Maja 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 22.05.2017 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Geniusze instalacji. Jesli bedzie Cie to wnerwialo przez kolejne lata, to niech zmienia puszki i zamontują to co chciałaś albo jedna do zaślepienia i zatankowania. Przy całości zmiana puszek to niewielki koszt, a będziesz miała tak jak chciałaś. Do dziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts