trais 13.04.2017 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Witam, Czy, ktoś może się podzielić opiniami na temat Tahomy firmy SOMFY. Miałem w planach zrobić inteligenty dom, ale koszta są spore. Potrzebuję sterować bramą garażową, bramą wjazdową, roletami i alarmem. Czy ktoś z Was używa rozwiązania firmy SOMFY? Jak to działa, jak się sprawuje warto nie warto? Wiem, że można zrobić to na SATELU albo RISCO LightSys. Niestety Grenton czy AMPIO są fajnym pomysłem ale zbyt drogim dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 14.04.2017 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 naprawdę nikt tego nie używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 15.04.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Jak to działa, jak się sprawuje warto nie warto? Wiem, że można zrobić to na SATELU albo RISCO LightSys. Niestety Grenton czy AMPIO są fajnym pomysłem ale zbyt drogim dla mnie. Podejrzewam że największą kwotę w wycenie zrobiła ci robocizna, instalacja elektryczna, instalacja i programowanie systemu. Jeśli Ampio jest dla Ciebie za drogie to każdy inny SENSOWNY system również będzie za drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 15.04.2017 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Tak zgadzam sie. Dlatego szukam pseudo alternatywnych rozwiazan. Potrzebuje sterowanie bramami i roletami i tyle. Swiatlem nie muszebsterkwac dlatego hmmPodlewanie ogrodu system oddzielnie alarm oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 15.04.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Tak zgadzam sie. Dlatego szukam pseudo alternatywnych rozwiazan. Potrzebuje sterowanie bramami i roletami i tyle. Swiatlem nie muszebsterkwac dlatego hmm Podlewanie ogrodu system oddzielnie alarm oddzielnie. Nie ma sensu w ten sposób do tego podchodzić. Skoro przymierzasz się do inteligentnej automatyki to po co robić niezależny alarm czy podlewanie ogrodu? Skoro już masz alarm to warto go zintegrować z systemem żeby wykorzystać czujniki alarmu również do automatyki. Skoro już robimy podlewanie ogrodu to warto zrealizować je na sterownikach inteligentnych bo wcale nie będą droższe lub odrobinę droższe a funkcjonalność wiele wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.04.2017 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Ja mam sterowanie Yooda choć tylko rolety i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 16.04.2017 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Ale to masz na pilota i sterowanie przez telefon? Ja mysle ze wiele rzeczy mozna zrobic na satelu sterowanie roletami brama. Ja nie potrzebuje scen ze jak klinke kino to mi sie opuszcza rolety i wlaczy tv. Bo to samo bede mial klikam na pilocie zamknij wszytskie i pilotem wlaczam tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.04.2017 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Steruje z pilota i mam aplikację na Android. Mam ułożone scenariusze dla każdej rolety na otwarcie i zamknięcie. Dodatkowo w weekend mam inne ustawienia. Hmm ja jestem zachwycony Najbardziej jednak cieszy możliwość zamykania z każdego miejsca na ziemi gdzie jest internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 16.04.2017 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 A jaki byl koszt tego systemy yooda? W sensie kupiles centralke silniki i wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.04.2017 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Nie wiem bo to wszystko zamawiałem razem z oknami. Wyczaiłem gościa który policzył mi taniej niż na necie. Jakim cudem nie wiem. Ja mam tylko centralkę i trzy silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 16.04.2017 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 A jaka centralke taka biala z antena???Taka? https://www.napedy.net/yooda-smart-control-centrala-sterujaca-do-inteligentnego-domu-p-1863.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.04.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 16.04.2017 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Dziekuje i sterujesz z telefonu albo pilot tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.04.2017 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Sterowanie mam z pilota z tym że mam dokupiony do każdego pokoju. Natomiast aplikacje mam w telefonie i tam ustawiłem scenariusze. Działa idealnie nie zacina się. Jedynie gdy chcesz zmienić godziny otwierania to musisz się połączyć z centralką w swojej sieci czyli w domu i tam przestawiasz godziny. Gdy jesteś w innej miejscowości to otwierasz zamykasz ale nie możesz zmienić godzin otwarcia ale to oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 16.04.2017 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Jak to masz pilot do kazdej rolety a nie jeden wspolny?? Ja bym chcial miec pilot wielokanalowy jeden do wszystkich rolet....!:?)) Da sie to zrobic na centrali Twojej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.04.2017 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Jeden do wszystkich rolet oczywiście wielokanałowy. Ale taki sam w każdym pokoju no przecież aby zamknąć roletę nie będę latał z pokoju do pokoju za pilotem A żonie nie dam smartfona do ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 16.04.2017 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Ale to pilot z jednego pokoju po RTS nie dziala na drugi pokoju w sensie na rolete w drugim pokoju.????? Ja chcialbym jeden pilot do wszystkich rolet czy siedzie w salonie czy w pokoju biurowymzamykam rolety w danym pokoju jak i innych pomieszczeniach!!!!)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.04.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Kratki odpowiadają roletom z tym że ostatnia kratka to "wszystkie" Oba piloty są tak samo zaprogramowane. Czyli 1 roleta to pierwsza kratka 2 roleta to druga kratka itd. Z jednego pokoju mogę sterować roletami w drugim pokoju i odwrotnie. Tu natomiast krótki scenariusz z smartfona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 16.04.2017 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Ok dziekuje Ci bardzo. To po co Ci piloty 3 w kazdym poloju. Jeden wystraczy tym batdzoej ze bede mial sterowanie z iphona:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.04.2017 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 To po co Ci piloty 3 w kazdym poloju. No w sumie masz racje zaraz je na allegro wystawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts