Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam :bye:,

mam na imię Agata. Będę się tutaj dzielić z Wami budową naszego domu wg projektu Homekoncept-01. Mam nadzieję, że blog stanie się inspiracją i wskazówką dla innych dopiero zaczynających swoją przygodę z tworzeniem własnych czterech kątów wg tego projektu i nie tylko ;)

Żeby nie powtarzać tego co już pisałam :

- Dlaczego wybraliśmy ten projekt? Co nam się w nim podoba i nas urzekło przeczytacie TU http://orzeszkowepole.blogspot.com/2016/02/nasz-projekt-domu.html

- Zmiany jakie wprowadziłam na etapie adaptacji (później podczas budowy doszły jakieś kosmetyczne zmiany o których później napiszę)- http://orzeszkowepole.blogspot.com/2016/02/nasz-projekt-po-zmianach-adaptacja.html

Zaczęliśmy w październiku 2016r, obecnie mamy SSZ, ale po kolei ;)

HomeKONCEPT_01_PARTER-1.jpg

HomeKONCEPT_01_PODDASZE.jpg

homekoncept-1-zdjecie_logo-11.jpg

HomeKoncept-1-zdjecie-2_logo.jpg

HomeKoncept-1-zdjecie-3_logo.jpg

Początkiem października został wytyczony budynek i wówczas machina ruszyła. 10 października mieliśmy już wielką dziurę na działce. Radość ogromna. Niestety ze względu na pracę i porę roku, gdzie o 17.00 jest już ciemno, nadzór budowlany odbywał się tylko i wyłącznie w weekendy. Niemniej mając zaufaną ekipę budowlaną, efekty prac były cotygodniowo zauważalne :)

Mimo iż październik nas nie rozpieszczał – bo ciągle padało, to udało nam się po miesiącu zamknąć stan „0”, chyba w normie?

Kilka zdjęć z tego etapu tak pięknych jak piękna była pogoda, czyli niezbyt :lol2:

IMG_1873a.jpg

IMG_1880a.jpg

IMG_1904a.jpg

IMG_1913a.jpg

IMG_1914a.jpg