Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panasonic T-Cap 9kW seria H, jaka moc i COP dla A-20/W35

tede80

Recommended Posts

Porażka nie rozumiem po co nazywać pompę 12 kW o mocy 12 kW - T-CAP 9 kW ładnie brzmi ale to cały czas pompa 12 kW.

Tia- jak cena takiego T-capa 9kW nadal jest korzystna w stosunku do innego producenta o podobnych parametrach , to wielki grzech chyba nie jest ...

To tak ,jak byś dostał prezent- jak Ci to przeszkadza , nie musisz kupować.

Tylko błagam- nie róbmy Wielkiego Hallo w jakim typoszeregu właściwie jest T-cap.

Idąc tym tropem , jeśli PC jest o mocy nominalnej 9 kW- to może powinny taką mieć przy tych -15st i ciekawe ilu producentów by się nam pojawiło ?

Bywaj

Tia- jak cena takiego T-capa 9kW nadal jest korzystna w stosunku do innego producenta o podobnych parametrach , to wielki grzech chyba nie jest ...

To tak ,jak byś dostał prezent- jak Ci to przeszkadza , nie musisz kupować.

Tylko błagam- nie róbmy Wielkiego Hallo w jakim typoszeregu właściwie jest T-cap.

Idąc tym tropem , jeśli PC jest o mocy nominalnej 9 kW- to może powinny taką mieć przy tych -15st i ciekawe ilu producentów by się nam pojawiło ?

Bywaj

Gdzie masz atrakcyjną cenę?? Znajdź droższą pompę powietrzną od T-CAP 9kW 3 fazy. I nie pisz bzdur bo moc nominalna to 12kW dlatego przy -15C jest 9kW. cudów nie ma!

Gdzie masz atrakcyjną cenę?? Znajdź droższą pompę powietrzną od T-CAP 9kW 3 fazy. I nie pisz bzdur bo moc nominalna to 12kW dlatego przy -15C jest 9kW. cudów nie ma!

Jest wiele droższych pomp, Auer, Mitsubishi, Villant itd. Ale nie specjalnie wiem o co ta rozmowa?

Panasonic mimo tego że podrożał jest w swojej cenie bardzo dobrą, ceną można dużo bardziej się pomylić za te pieniądze.

Gadasz trochę jak byś miał spotkanie z kimś z Daikina, duże sprężarki to ich główny argument.

Kolega bobrow ma bardzo dużą wiedze i w porównaniu do większości ma doświadczenie z różnymi pompami a nie jest instalatorem dlatego radzę zawsze się wczytać w to co pisze.

Nie chce mi się na chamowate zaczepki przed świętami odpowiadać- to może tak :

mam w nosie jaką mocą jest okraszona PC którą kupię , ważne aby spełniała moje kryteria (moc dla normalnej zimy , wysoki COP , sprawdzony producent,części i serwis , cena)

A Ty dalej obserwujesz te PC , czy kulawo wybrałeś , że tak się sadzisz do Panasa ?

Porażka nie rozumiem po co nazywać pompę 12 kW o mocy 12 kW - T-CAP 9 kW ładnie brzmi ale to cały czas pompa 12 kW.

A czy w jakimkolwiek momencie swojej pracy ta pompa oddaje z siebie więcej niż 9kW?

P.S. Nasuwa mi się motoryzacyjna analogia. Żeby było taniej w produkcji wytwarza się w dużych ilościach jeden silnik. Sprzedaje się go w kilku wersjach mocy zależnych od osprzętu i sterującego oprogramowania.

Edytowane przez gondoljerzy