oberwatorPC 15.04.2017 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 A czy w jakimkolwiek momencie swojej pracy ta pompa oddaje z siebie więcej niż 9kW? P.S. Nasuwa mi się motoryzacyjna analogia. Żeby było taniej w produkcji wytwarza się w dużych ilościach jeden silnik. Sprzedaje się go w kilku wersjach mocy zależnych od osprzętu i sterującego oprogramowania. A czy ja mówię że oddaje albo nie oddaje? Mówię tylko że to nie żaden cud a agregat 12kW, który udaje 9 kW i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 15.04.2017 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Nie chce mi się na chamowate zaczepki przed świętami odpowiadać- to może tak : mam w nosie jaką mocą jest okraszona PC którą kupię , ważne aby spełniała moje kryteria (moc dla normalnej zimy , wysoki COP , sprawdzony producent,części i serwis , cena) A Ty dalej obserwujesz te PC , czy kulawo wybrałeś , że tak się sadzisz do Panasa ? A gdzie tu widzisz chamowate zaczepki? Żle ci bo pisali że taki dom ogrzejesz panasem za 500 zł a płacisz po 3 tysiące? Nic kulawo nie wybrałem i nie rozumiem tego oburzenia. Masz pompe 12kW , która udaje 9 kW i to wszystko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tede80 15.04.2017 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 A czy ja mówię że oddaje albo nie oddaje? Mówię tylko że to nie żaden cud a agregat 12kW, który udaje 9 kW i to wszystko. Czemu udaje? czyli 12kW to tak naprawdę 14kW itd.? Wg Ciebie ten T-Cap 9kW to zła pompa? Jaką Ty byś polecił skoro tak po niej jedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 15.04.2017 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 A gdzie tu widzisz chamowate zaczepki? Żle ci bo pisali że taki dom ogrzejesz panasem za 500 zł a płacisz po 3 tysiące? Nic kulawo nie wybrałem i nie rozumiem tego oburzenia. Masz pompe 12kW , która udaje 9 kW i to wszystko!! Stwierdzenie o "bzdurach" nie jest grzeczne. Dalej : -pisałeś o Tcapie 9kW 3 fazowym , a można mieć 1 fazowy o tych samych parametrach , ale o 2.5k pln mniej -chłopie , popatrz na opis mojej chałupy i wtedy się odzywaj... 500 stówek ....Na grzejnikach Wiesz jest kupa ludzi z lepszym ociepleniem i podłogówką - a na swoich drogich Zachodnich PC mają gorsze lub podobne koszty Zastanów się czasem , proszę Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodemafia 01.03.2019 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Stwierdzenie o "bzdurach" nie jest grzeczne. Dalej : -pisałeś o Tcapie 9kW 3 fazowym , a można mieć 1 fazowy o tych samych parametrach , ale o 2.5k pln mniej -chłopie , popatrz na opis mojej chałupy i wtedy się odzywaj... 500 stówek ....Na grzejnikach Wiesz jest kupa ludzi z lepszym ociepleniem i podłogówką - a na swoich drogich Zachodnich PC mają gorsze lub podobne koszty Zastanów się czasem , proszę Wesołych Świąt Kolego bobrow jak mógłbym się z tobą skątaktować czy była by opcja zobaczenia twojej pompy w domu dodam ze jestem z janowic widze ze ty chyba z bobrowa jestem na etapie wymiany pieca wiec szukam najlepszej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 01.03.2019 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Kolego bobrow jak mógłbym się z tobą skątaktować czy była by opcja zobaczenia twojej pompy w domu dodam ze jestem z janowic widze ze ty chyba z bobrowa jestem na etapie wymiany pieca wiec szukam najlepszej opcji Jakby co to też się piszę na oględziny głównie hałasu więc przy grzaniu cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 01.03.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Ho ,hooo chyba zacznę sprzedawać bileciki na oględziny mojego Panasika... A poważnie,to przypomnijcie się za 3 tyg , mam teraz sporo wyjazdów. Może nawet umówię Was jednocześnie (np za połowę ceny biletu ) Tymczasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodemafia 12.04.2019 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Witam kolego bobrow odzywam się w kwestii oględzin pompy ciepła to jest mój email:[email protected] jak możesz odezwij się Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 12.04.2019 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 12.04.2019 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Hellouł,dajcie mi trochę czasu- dzisiaj dopiero wróciłem z delegacji.Jak się tylko ogarnę -odezwę się na priv i ustalimy dzionek „wizytacji”Tymczasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallarz 30.05.2019 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Witam. Bobrow widzę, że mądrze piszesz więc mam pytanie: Jedna z ekip poleca mi Panasonica T-Cap 9kW 3f a druga Panasonica High Performance 9Kw 3f ale ani jedni ani drudzy nie potrafią uzasadnić dlaczego akurat ta. Czym one się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 30.05.2019 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 T-cap jednostka zew. dwu-wentylatorowa rzadsze defrosty, pracuje do -28*, stała moc do-20*. Panasonica High Performance, jeden wentylator, pracuje do -20*, wraz ze spadkiem temp. spada moc grzewcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 30.05.2019 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Nie doczytałem i 3 fazowa też ma dwa wentylatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 30.05.2019 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Jedna z ekip poleca mi ; - Panasonica T-Cap 9 kW 3f a druga Panasonica High Performance 9 kW 3f, - ale ani jedni ani drudzy nie potrafią uzasadnić dlaczego akurat ta. Czym one się różnią? Należy zacząć od zrobienia OZC budynku i wszystko będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 30.05.2019 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Należy zacząć od zrobienia OZC budynku i wszystko będzie jasne A to nie wiedziałem, że OZC da odpowiedź na to pytanie. Witam. Bobrow widzę, że mądrze piszesz więc mam pytanie: Jedna z ekip poleca mi Panasonica T-Cap 9kW 3f a druga Panasonica High Performance 9Kw 3f ale ani jedni ani drudzy nie potrafią uzasadnić dlaczego akurat ta. Czym one się różnią? No ale na pewno da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallarz 31.05.2019 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Też wydaje mi się że firmy proponują odpowiednie pompy bo akurat takie montują. Nie pytałem o OZC tylko różnice między tymi pompami. Z tego co pisze Marek 2504 senowniejszy wybór to T-cap. Dwie firmy od których mam sensowne wyceny nie potrafią uzasadnić dlaczego akurat ten model. Niby tak im "wyszło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 31.05.2019 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Z tego co pisze Marek 2504 senowniejszy wybór to T-cap. A może nie potrzebujesz aż tak mocnej pompy, Są też T-Cap/1f i też mają 9 kW mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts