blokno 30.07.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Gromadzimy: http://dombezpieczny.com/kategorie_produkt_bezpieczny/drzwi-i-okna/ Potwierdzimy ten Adpol i damy znać. Oj, chyba nie potwierdzicie, bo tam nawet nie ma z kim rozmawiać - próbowałem czegoś się dowiedzieć, a tam odebrał jakiś facet z informacją, że oni tylko na eksport sprzedają i... po prostu odłożył słuchawkę.. Mają świadectwo badań na okna w klasie RC4 z ramą dębową. I chociaż twierdzą, że mają te okna z szybą P8B, którą stosuje się w klasie RC6, to badań na to żadnych nie mają. Trochę lipa, ale przyznam, że RC4 też robi wrażenie - w oknach tworzywowych nie do uzyskania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 02.08.2017 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 RC 4 przebadane. Okna w klasie RC 5 i RC 6 nie istnieją, po prostu funkcjonują jako koncept okna. Nie są sprzedawane, nawet w ofercie ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 06.08.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 A czy spotkał się ktoś z oknami w wyższej klasie niż RC4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 08.08.2017 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 A czy spotkał się ktoś z oknami w wyższej klasie niż RC4 ? W ubiegłym roku byłam na targach Security w Essen. Swoje stoisko miał tam niemiecki VdS. Nawet oni - jako nowość i ewenement - pokazywali okno RC 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 10.08.2017 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 A ja mam pytanie o sensowność fixów z szybą P4. Na parterze będę miał większość okien nieotwieranych, pomyślałem że zaoszczędzone na okuciach kontaktronach i klamkach pieniądze przeznaczę na szybę P2 lub P4. Tylko dotarło do mnie, że nadal będzie jedno otwierane okno - drzwi tarasowe, do których nie można dokupić nawet klamki z kluczykiem. Postrzegam to tak że złodziej i tak wejdzie przez drzwi tarasowe, nawet nie będzie próbował wybić fixa. Czyli całość inwestycji w P4 jest nieopłacalna. Co o tym myślicie? Jak zabezpieczyć drzwi HS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 10.08.2017 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Do drzwi HS są klamki z wkładkami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 10.08.2017 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 O, bardzo ciekawe rozwiązanie! Muszę dopytać czy każdy producent ma to w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 11.08.2017 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 A ja mam pytanie o sensowność fixów z szybą P4. Na parterze będę miał większość okien nieotwieranych, pomyślałem że zaoszczędzone na okuciach kontaktronach i klamkach pieniądze przeznaczę na szybę P2 lub P4. Tylko dotarło do mnie, że nadal będzie jedno otwierane okno - drzwi tarasowe, do których nie można dokupić nawet klamki z kluczykiem. Postrzegam to tak że złodziej i tak wejdzie przez drzwi tarasowe, nawet nie będzie próbował wybić fixa. Czyli całość inwestycji w P4 jest nieopłacalna. Co o tym myślicie? Jak zabezpieczyć drzwi HS? To ja znów powtórzę: system zabezpieczeń jest tak skuteczny, jak skuteczny jest jego najsłabszy element. Jeśli drzwi tarasowe są najsłabszym ogniwem, nawet P8 w fixach nie pomoże. Ale jeśli Hs-y będa wyposażone np. we wspomniane klamki z wkładką, to złodziejowi pewnie łatwiej będzie wybić szybę. Zawsze też można zastosowac czujniki zbicia szyby, na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 12.08.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 O, bardzo ciekawe rozwiązanie! Muszę dopytać czy każdy producent ma to w ofercie. Na pewno każdy mieć może.. nie jest to szczyt techniki okuciowej, a dla każdego dostępne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 21.08.2017 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Tym razem to ja szukam porady: czy ktoś z Was miał do czynienia z folią ochronną naklejaną na szyby?Po naklejeniu szyba po pierwsze staje się lekko nieprzezierna, a po drugie - nie do wyeliminowania są skazy, niewielkie bąbelki itd. Czy jest sposób na to, żeby w zasadzie nie było jej widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 22.08.2017 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Tylko dotarło do mnie, że nadal będzie jedno otwierane okno - drzwi tarasowe, do których nie można dokupić nawet klamki z kluczykiem. Postrzegam to tak że złodziej i tak wejdzie przez drzwi tarasowe, nawet nie będzie próbował wybić fixa. Czyli całość inwestycji w P4 jest nieopłacalna. Co o tym myślicie? Jak zabezpieczyć drzwi HS? Wystarczy zwykły rygiel zamówiony u ślusarza. Duży wybór ma w ofercie firma ABUS - można znaleźć w marketach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 24.08.2017 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Wystarczy zwykły rygiel zamówiony u ślusarza. Duży wybór ma w ofercie firma ABUS - można znaleźć w marketach. Jest też bardzo fajny i łatwy do zamontowania Defas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 02.09.2017 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Tym razem to ja szukam porady: czy ktoś z Was miał do czynienia z folią ochronną naklejaną na szyby? Po naklejeniu szyba po pierwsze staje się lekko nieprzezierna, a po drugie - nie do wyeliminowania są skazy, niewielkie bąbelki itd. Czy jest sposób na to, żeby w zasadzie nie było jej widać? Folia powinna być bez skaz - jak to folia, zawsze może się zarysować - ale fabrycznie powinna być bez skaz. Co do "bąbelków" to kwestia techniki naklejania. Ja naklejałem stosując wodę, a dodatkowo zmiękczałem ją Ludwikiem - żadnych śladów powietrza, ale oczywiście trzeba dobrze to wycisnąć zaczynając "ściąganie" od środkowej części płaszczyzny. A co do przezierności, to chyba każda folia spowoduje jej lekki spadek - szyba wydaje się być bardziej matowa - ale to naprawdę jest niemal niezauważalne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 06.09.2017 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Folia powinna być bez skaz - jak to folia, zawsze może się zarysować - ale fabrycznie powinna być bez skaz. Co do "bąbelków" to kwestia techniki naklejania. Ja naklejałem stosując wodę, a dodatkowo zmiękczałem ją Ludwikiem - żadnych śladów powietrza, ale oczywiście trzeba dobrze to wycisnąć zaczynając "ściąganie" od środkowej części płaszczyzny. A co do przezierności, to chyba każda folia spowoduje jej lekki spadek - szyba wydaje się być bardziej matowa - ale to naprawdę jest niemal niezauważalne.. No tak - to rzeczywiście może być kwestia techniki, czyli wprawy Ale na priva dostała informację od jednego z Forumowiczów (szkoda, że się nie ujawniasz ), że bąbelki same powinny zniknąć po jakimś czasie. Prawdopodobnie są tam resztki wody, a nie powietrze i w końcu powinno odparować. I wiecie co? Tak się chyba dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 11.09.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 wody, wody... a którędy niby ta woda miałaby odparować? przez szkło czy przez folie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 19.09.2017 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Przez folię. Nie pytaj, nie wiem, jak to działa. Ale najważniejsze, że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 22.09.2017 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Przez folię. Nie pytaj, nie wiem, jak to działa. Ale najważniejsze, że działa. Nie bardzo to sobie wyobrażam, ale jeśli piszesz, że działa, to pewnie działa.. A jak postępy w zabezpieczaniu okien? Dzieje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 26.09.2017 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 więcej dzieje się w drzwiach, ale to temat na inny wątek. W oknach mamy zamontowaną roletę prawdziwie przeciwwłamaniową, o której lada chwila będę pisać w dzienniku budowy. Postępy można śledzić tutaj: http://forum.muratordom.pl/blog.php?242397 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 04.10.2017 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 więcej dzieje się w drzwiach, ale to temat na inny wątek. W oknach mamy zamontowaną roletę prawdziwie przeciwwłamaniową, o której lada chwila będę pisać w dzienniku budowy. Postępy można śledzić tutaj: http://forum.muratordom.pl/blog.php?242397 Roleta już jest i sprawdza się bardzo dobrze. Teraz przechodzimy do fazy majsterkowania. Relacja tuż, tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 08.10.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Ten drążek przed wyłamaniem pewnie zabezpieczy, ale przed wybiciem szyby nie.. A skoro nie jest zabezpieczony, to pewnie po wybiciu szyby można go po prostu wysunąć. Może i tańsze rozwiązanie, ale skuteczność chyba niewielka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts