Shaaki 14.04.2017 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Witam! Planuje w najbliższym czasie wymienić okno na poddaszu na okno połaciowe. Był już dekarz i powiedział, że najlepiej wywalić fragment krokwi i wstawić jedno duże okno. Lecz, czy nie bezpieczniejszym pomysłem byłoby wstawić 2 okna obok siebie? Koszt samego okna wyliczył na około tysiąc złotych Lecz trochę przeraził mnie koszt montażu.. 2900zł? Jest to realna cena takiej pracy? Czy szukać dalej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 14.04.2017 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Ja bym podążył w innym kierunku i przerobił to co jest na większe tak by wpuszczało więcej światła. Okna połaciowe to spory koszt, przeróbka więźby i mogą być kłopoty ze szczelnością, nie mówiąc już o tym że łatwo się brudzą a i tak nic przez nie nie widać prócz chmur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shaaki 15.04.2017 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 przerobienie więźby z tego co wiem nie jest konieczne.. ta "dostawka" jest zbudowana na klinie, więc wystarczy tylko to wyrzucić i dach sam opadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.04.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Nie jestem pewny czy 2900 to koszt montażu. Raczej przeróbki dachu. I o tą cenę pytaj wśród dekarzy. Wygląda na to, że wymiana okien na nowe, pionowe zmieści się w cenie niższej niż ta przeróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shaaki 15.04.2017 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 wydaje mi się że wstawienie większego okna wiązałoby się z większą pracą. Ta dostawka nie jest w żadnym stopniu murowana, właściwie belki pokryte blachą.Usunięcie klina przy krokwi spowoduje powrót dachu do jego naturalnego kata. I w tym miejscu wsadzić okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 15.04.2017 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Dlaczego chcesz zabrac sobie troche przestrzeni jaka daje to co masz dotychczas?Niejeden posiadający okna dachowe Zamieniłbym je na to co ty masz w tej chwili okna dachowe to więcej kłopotów wbrew pozorom niż się wydaje a zysk żaden Co do kosztów robocizny uważam że i tak taniej cię policzył biorąc pod uwage zakres prac związanych z zamianą tego co masz na okna dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts