przemas90 15.04.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 WitamMam prośbę do osób, które profesjonalnie zajmują się montażem pomp ciepła, na znanym serwisie aukcyjnym są do sprzedania pompy ciepła p-w używane, nie mam kasy na nową pompę ciepła, zastanawiam się nad kupnem używanej pompy ciepła, chciałbym się spytać co o tym sądzicie, chyba najbardziej należy obawiać się awarii sprężarki lub elektroniki, nie wiem co z zaworem rozprężnym. Boję się że kupię pompę za 12 tys a w pierwszym sezonie padnie sprężarka i będzie duży wydatek. Mam gaz z butli, dzierżawa i koszt ogrzania domu zabija palę w kominku i mam go dość, szukam alternatywy, rozważałem pellet ale koszt będzie też niemały i nadal dochodzi obsługa i najgorsze składowanie opału. Doradźcie coś. Za wszystkie opinie pomogą w podjęciu decyzji, bo gaz odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 15.04.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Jak jesteś nie techniczny - to może warto pójść na raty ( jeśli żadnej dotacji nie zastosujesz) i jednak kupić nówkę PCPzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas90 15.04.2017 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 sprawy techniczne nie są mi obce pracowałem chwilkę w firmie chłodniczej z zawodu jestem automatykiem i nie boję się takich rzeczy projektuję bardziej skomplikowane apotem uruchamiam, więc to nie jest przedmiotem do rozważeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 15.04.2017 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 sprawy techniczne nie są mi obce pracowałem chwilkę w firmie chłodniczej z zawodu jestem automatykiem i nie boję się takich rzeczy projektuję bardziej skomplikowane apotem uruchamiam, więc to nie jest przedmiotem do rozważeń To inna sprawa- ja bym wytypował konkretne modele PC wg standardowych kryteriów indywidualnego doboru ( wydajność grzewcza/COP/jakość ) Potem tylko pytał bym o dostępność i ceny tych komponentów. Elektronikę zazwyczaj spokojnie się naprawia- chyba tylko sprężarka będzie do wymiany Ciekawy jestem ceny w totalu takiej instalacji Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 17.04.2017 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Używana PC PW typy split .Ważne czy została prawidłowo zdemontowana . Chodzi o zachowanie czystości układu chłodniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 17.04.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 12 tyś za używaną pompę? Toż niewiele drożej można kupić nową.I trzeba ją ponownie zamontować a przy montażu zawsze pewne elementy się wymienia.A tak na marginesie ktoś się orientuje ile kosztuje teraz Panasonic 7 kw serii H z montażem?Czekam na obniżki cen i liczę że za 2 lata powinno zejść poniżej 15 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 17.04.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak ktoś chce używkę to mam roczną Midea M-Thermal 8kW: roczna, zdemontowana ponieważ inwestor rozbudowywał dom i potrzebował większą. cena brutto z wysyłką 8500zł Specyfikacja: http://grafika.sklepcnc.pl/Karta_produktu_M-Thermal.pdf tutaj jeszcze widea z taką pompą: https://www.youtube.com/watch?v=I4LmFwZLVC4 Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez CNC_POMPY_CIEPLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas90 17.04.2017 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Tak naprawdę znalazłem kilka zubadanów na naszym słynnym serwisie aukcyjnym co prawda monobloki, ale to mi nie przeszkadza stąd moje pytanie, boję się trochę bo są one chyba bardziej skomplikowane niż LG czy Panasonic, dlatego zadałem to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 17.04.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Tak naprawdę znalazłem kilka zubadanów na naszym słynnym serwisie aukcyjnym co prawda monobloki, ale to mi nie przeszkadza stąd moje pytanie, boję się trochę bo są one chyba bardziej skomplikowane niż LG czy Panasonic, dlatego zadałem to pytanie. Tu akurat sprawa prosta . możesz uruchomić i jak zadziała to brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts