IwkoPiwko 15.04.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Po pierwsze. Witam wszystkich na forum. Po drugie. Jest to mój pierwszy post na forum wiec proszę o wyrozumiałość Wracam do tematu. Mam problem ze ścianą szczytową, która przemieszczała się wraz z gruntem. Budynek jest ustawiony na skarpie i doraźnie dalsze przemieszczanie zahamowało postawienie murku oporowego. Problem w tym, że przed postawieniem murku oporowego ściana popękała i wybrzuszyła się lekko na wysokości wieńca stropowego. Jest to stare budownictwo "poniemieckie" czyli budynek ma ok 100 lat. Mam pytania w związku z zaistniałą sytuacją. Czy jest jakiś patent aby ścianę "ściągnąć" do reszty budynku? Może powstaną jakieś inne pomysły? Proszę o pomoc. Jeśli sprawa jest w jakiś sposób do ogarnięcia to podeślę zdjęcia jak to wygląda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/228514-uciekaj%C4%85ca-%C5%9Bciana-szczytowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts