kubek86 18.04.2017 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam. Mam zamontowane drzwi zewnętrzne na piankę. Mam pytanie. Jak będzie najlepszy sposób poprawy montażu? Myślałem o wymianie pianki na taśmę rozprężną Illbruck trio+ tylko nie wiem czy dam radę teraz wkleić tą taśmę do środka i przykleić ją do profilu drzwi. Zresztą profil nie jest gładki - ma uskoki. Drugi sposób to wywalenie piany, wklejenie taśmy okiennej zewnętrznej i wewnętrznej oraz ponowna aplikacja piany. Który sposób będzie lepszy, a może jakieś inne rozwiązanie? Chciałem to zrobić przed położeniem kleju na styro. Drzwi od strony wewnętrznej też jeszcze nie obrobione. Dzięki. Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez kubek86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 18.04.2017 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Nie jestes w stanie wymienic pianki na tasmę rozpręzna bez ich calkowitego zdemontowania. Na zdjęciu zbyt mało widać zeby cos doradzić. Można dokleic tasmy na wierzchu ramy bez usuwania pianki tylko zostje kwestia czy uda sie je potem zakryc tynkiem / elewacja. Mozna tez od wewnątrz zamiast tasmy zastosować np powloke uszczelniającą illbruck sp925 i bedzie to najlatwiejszy sposob poprawy sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.04.2017 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Od środka też można fać folię. Ale faktycznie- masa uszczelniająca będzie prostsza w aplikacji. Rozumiem że Inwestor ma okna zamontowane z taśmami i chce drzwiami dorównać do wyższego poziomu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 19.04.2017 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Nie jestes w stanie wymienic pianki na tasmę rozpręzna bez ich calkowitego zdemontowania. Na zdjęciu zbyt mało widać zeby cos doradzić. Można dokleic tasmy na wierzchu ramy bez usuwania pianki tylko zostje kwestia czy uda sie je potem zakryc tynkiem / elewacja. Mozna tez od wewnątrz zamiast tasmy zastosować np powloke uszczelniającą illbruck sp925 i bedzie to najlatwiejszy sposob poprawy sytuacji Pierwsze zdjęcie to ściana zewnętrzna. Będę tam doklejał jeszcze styro ok 3 cm tak by całkowicie zakryć pianę montażową, natomiast drugie zdjęcie to zdjęcie od środka widać tam narożnik od tynków wewnętrznych. Czy illbruck sp925 można też stosować na zewnątrz, bo mogę jeszcze ją zaaplikować ją na pianę od strony zewnętrznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 19.04.2017 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Od środka też można fać folię. Ale faktycznie- masa uszczelniająca będzie prostsza w aplikacji. Rozumiem że Inwestor ma okna zamontowane z taśmami i chce drzwiami dorównać do wyższego poziomu? Inwestor niestety nie był świadomy. Inwestor ma zamontowany ciepły parapet po oknami. Jak Inwestor uświadomił sobie, że można było troszkę lepiej to było niestety za późno bo tynki wewnętrzne były już wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 19.04.2017 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Tylko niech ktoś poprawi temat i doda informację, że jednak chodzi o okno, a nie o drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 19.04.2017 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Tylko niech ktoś poprawi temat i doda informację, że jednak chodzi o okno, a nie o drzwi. Ale tu chodzi właśnie o drzwi zewnętrzne nie o okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 19.04.2017 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 SP925 jest tylko do wewnątrz, gdyz jest paroszczelne. Od zewnątrz naklej folie na wierzch ramy a potem zakryjesz to styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 19.04.2017 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) SP925 jest tylko do wewnątrz, gdyz jest paroszczelne. Od zewnątrz naklej folie na wierzch ramy a potem zakryjesz to styropianem. Chodzi o folie zewnętrzną do ciepłego montażu czy inną np. PE? Mam jeszcze trochę membrany dachowej która jest paroprzepuszczalna. Może ją dać? Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez kubek86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 19.04.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Podobno czesc dostepnych tasm na rynku to własnie pociete membrany dachowe ... ?? Tylko te maja nalozony na nie klej a jak ty chcesz swoją przymocowac ? Lepiej kupic gotowa tasme z konkretnym klejem i przeznaczeniem do montazu warstwowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 19.04.2017 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Cinek dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts