tomash_1982 05.05.2017 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Póki co czekam na wyceny rekuperacji oraz stolarki okiennej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_polka 14.05.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Witaj Tomaszu, my właśnie też ruszamy z vikingiem, tyle że piątką. Masz już wycenę stolarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomash_1982 14.05.2017 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Witaj a_polka, dzięki za wizytę. Czekałem właśnie na wpis kogoś, kto buduje Vikinga Jeżeli chodzi o wycenę, to z 6 firm, które poprosiłem o wycenę, odezwała się dopiero jedna. Zmienialiśmy minimalnie wymiary okien oraz zmieniliśmy 2 pionowe w garażu na jedno poziome, ale na potrzeby wyceny podesłałem wykaz z projektu. Interesował nas obustronny kolor; zaproponowano nam profil 6 komorowy. Wycena była na 27900 + 12150 rolety do wszystkich okien + 9600 za to, aby były sterowane elektrycznie. Cena uwzględnia rabat ( i to dość spory bo 8000, ale nie wiem z czego to wynika, a przedstawiciel powiedział, że można ją jeszcze negocjować). Profil 5 komorowy wyceniono na 24700. Czekam na pozostałe wyceny, bo nie wiem czy to dużo czy mało...Wycena nie obejmuje okien dachowych, których w naszym przypadku jest 8-również z roletami. Montaż okien planujemy na wiosnę 2018, ale chcieliśmy wiedzieć już teraz na jaki wydatek się szykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_polka 14.05.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 My też mamy parę zmian właśnie. To duże w salonie chciałam przesuwne ale cena to 15000. Z tego jednego balkonowego zrezygnowałam ( takie na wprost ściany z TV) . W garażu też jedno zamiast dwóch. A ogólny kosztorys budowy mieści się Wam w tym co jest na stronie?Pozdrawiam i myślę że będziemy pisać często:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomash_1982 14.05.2017 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Powiem tak: na potrzeby banku zrobiliśmy kosztorys zbliżony do kwoty, wskazanej na stronie i planujemy się w nim zmieścić. Przy wykończeniówce i częściowo przy instalacjach wewnętrznych będzie to praca własna, więc myślę, że poniżej 500 tys. spokojnie się zmieścimy-bez aranżacji ogrodu o ile SSO wyniesie nas ok.180 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomash_1982 14.05.2017 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 A tymczasem, od czwartku mamy prawomocne PnB. Pogoda jak na razie dopisuje, więc w sobotę wynajęliśmy wspólnie z sąsiadem ciężki sprzęt i popełniliśmy wjazdy na działki. Rura przepustowa fi 40, 3 warstwy materiału: piach, gruz, szlaka. poniżej fotki. W efekcie nie zrobiłem zdjęcia rowu już ukończonego, ale na dniach uzupełnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomash_1982 14.05.2017 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 Przy okazji posiadania koparki na działce, poprosiłem o próbne zdjęcie humusu, aby zorientować się ile go właściwie będzie i okazuje się, że ok. 30 cm. Zobaczymy co pod spodem...Planowo, humus będzie ściągany na przełomie maja i czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomash_1982 15.05.2017 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Obiecane zdjęcia wjazdu. Na zakończenie prac budowlanych na wierzch dojdzie wylewka oraz wylane zostaną boki, aby nie rozjeżdżał się na boki. Kto wypatrzy na ostatnim zdjęciu bociana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 15.05.2017 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Ja widzę Na lewo od ogrodzenia. Blisko górnej krawędzi zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomash_1982 15.05.2017 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Ja widzę Na lewo od ogrodzenia. Blisko górnej krawędzi zdjęcia. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_polka 03.07.2017 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Hej Tomku napisałam priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikim1 27.07.2017 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Witam,W tym roku również startuje z vikingiem 4 i jestem teraz na etapie załatwiania pozwolenia oraz liczenia kosztów i wychodzi mi na to, że nie ma szans zmieścić się w tym co podają na stronie dlatego jestem zaskoczony gdy piszesz, że nie przekroczycie 500 tysięcy. SSO wg moich wyliczeń to 230 tyś a obawiam się, że to 1/3 całości wydatków. Jak tam postęp prac w jakim punkcie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyjter83 12.04.2018 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Witam,Jak idą prace? Ja jestem na etapie projektowania na bazie Vikinga. Udało się przygotować do montażu okien?Szkoda, że dziennik nie jest kontynuowany, bo projekt całkiem udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TangoPapa 23.05.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Siema, Daj znać jak postępy prac;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_reno 14.09.2018 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Cześć Szukam kogoś kto realizuje projekt na bazie "Vikinga".Planuje ruszyć z pracami na wiosnę i chciałbym się dobrze przygotować.Z góry wielkie dzięki za wskazowi oraz jakieś zdjęcia z budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa1 11.01.2019 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Cześć Szukam kogoś kto realizuje projekt na bazie "Vikinga". Planuje ruszyć z pracami na wiosnę i chciałbym się dobrze przygotować. Z góry wielkie dzięki za wskazowi oraz jakieś zdjęcia z budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalfalenski83 03.02.2019 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Witam. Buduje Viking 5 . Jak na razie bez niespodzianek. Kilka błędów w projekcie. I kosztorys totalna lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 04.02.2019 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 znajoma z pracy zbudowała ten sam projekt w Sochaczewie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola2912 23.04.2019 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Można prosić o kontakt do koleżanki, chętnie byśmy zobaczyli zdjęcia z narzeczonym, zastanawiamy się nad kupnem. Projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niebrzyd 31.12.2019 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 znajoma z pracy zbudowała ten sam projekt w Sochaczewie powodzenia a czy można prosić o kontakt do tej osoby? również jesteśmy z Sochaczewa i zastanawiamy się nad Vikingiem z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts