borusek 19.04.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Przepraszam jeśli nie tu zamieściłem. Po dwóch ostatnich bogatych w opady latach, wiosnach zauważyłem w najniższych partiach domu, że podmakają mi dwie ściany. na odcinku 1-2 metra każda. Zauważyłem bo to ściany położone najniżej w budynku, w obniżeniu korytarzyka do garażu. Niestety ściany podmakają jesienią i na wiosnę. Teren na którym domek stoi dość podmokły rzec by można. Dom kupowałem gotowy, nie miałem wpływu na jakość robót izolacyjnych i weryfikacji. Zaufałem wykonawcy-sprzedawcy, ze zrobione jak trzeba. Jak teraz ratować dom, ratować nerwy . Dom zamieszkuje trochę więcej niż 4 lata, ale jeszcze nie 5 lat. Czy podlega to pod jakąś rękojmie ? bo gwarancja 2 letnia się przecież skończyła. Czy może jest to wada ukryta i można dochodzić roszczeń. Od czego zacząć ? Od ekspertyzy ? Jakiej kto ją zrobi ? Jak się naprawia takie fuszerki i czy w ogóle się to da naprawić ? z góry dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.04.2017 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Naprawić pewnie się da ale najpierw trzeba poprawnie zdiagnozować przyczynę żeby nie wywalać kasy na marne. Daj zdjęcia tych newralgicznych punktów z wewnątrz i z zewnątrz i opisz więcej może coś nam nasunie na myśl. Przyczyną może być uszkodzenie lub brak właściwej izolacji pionowej i poziomej, uszkodzony drenaż itp. Co do gwarancji rękojmi to się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borusek 21.04.2017 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Zrobię zdjęcia na dniach tego przemakania, ale potrzebuję też porady od strony formalnej. Od czego zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esteta 2 26.04.2017 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Na twoim miejscu zacząłbym od rozmowy z wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borusek 11.05.2017 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 (edytowane) Z wykonawcą szczerze mówiąc już nie mam sil rozmawiać, co najwyżej pismo pisać, bo mnie człowiek swoim niechlujstwem i cwaniactwem umęczył okrutnie. W kropce jestem, bo i pisać na tą chwilę nie wiem jak. Dom ma 5 lat. Był kupiony, a nie przez mnie budowany. Edytowane 3 Października 2017 przez borusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts