marekkowalik 19.04.2017 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Witam. W związku z tym, że jestem na etapie fundamentów (dom częściowo podpiwniczony) potrzebuję Waszej pomocy m. in. w temacie wykonania drenażu wokół budynku gdzie znajduje się ława schodkowa. Z tego co wyczytałem na forum drenaż powinien być wykonany na dwóch poziomach ław, tzn. nie powinien biec równo z ławą wzdłuż schodków gdyż będzie za duży spadek rury drenarskiej. Wyczytałem też, że na wysokości schodków powinno się zrobić studzienkę na przejściu z poziomu wyższego na niższy ławy. Czy może ktoś mi pomóc rozwikłać mój problem? z góry dziękuję za wszelką pomoc i uwagi. W załączeniu szkic ławy schodkowej (linia czerwoną zaznaczyłem do jakiego mniej więcej poziomu będzie fundament obsypany ziemią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekkowalik 23.04.2017 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Witam ponownie. W związku z powyższym postem załączę jeszcze dwa zdjęcia. Narysowałem przebieg rury drenarskiej wzdłuż ławy schodkowej oraz studzienki. Czy w taki sposób to powinno być wykonane? Czy studzienka na wysokości schodków powinna być w tym miejscu? Wzdłuż ławy poziomej rura drenarska obsypana będzie żwirkiem a jak powinno być na wysokości schodków - czy żwirek też powinien być przy schodkach czy tylko powinien opasać rurę drenarską? Na drugim zdjęcie pokazałem przekrój drenażu. Dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekkowalik 04.05.2017 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Czy z forumowiczów jest ktoś mi w stanie pomów w powyższym temacie ? wystarczy nawet mała podpowiedź a która da mi dalszy punkt zaczepienia do dalszego szukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasasd 22.07.2021 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Dzień dobry,zmagam się z tym samym problemem. Widzę, że niestety nikt nie był wstanie odpowiedź na zadane pytania. Czy udało się Tobie w jakiś sposób rozwikłać temat. W jaki sposób ostatecznie został wykonany drenaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts