Tomasz 83 19.04.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Witam wszystkich specjalistów, Mam taki problem: Na mojej działce chciałbym wykonać instalację elektryczną. Rzeczy, które chciałbym wykonać to: 1. Przedłużyć kabel do domku (aktualnie jest zbyt krótki). 2. Rozdzielić prąd na 4 różne odbiorniki prądu. Wszystkie przedłużenia chciałbym wykonać za pomocą kostek Wago. Do przedłużenia kabla kostka 2 wejściowa (wszystko zabezpieczone w szczelnej obudowie), a do rozdziału na 4 różne odbiorniki kostka z 5 wejściami. Proszę o informację, czy schemat z załączonego obrazka ma sens? Dodam, że do działki doprowadzony jest kabel 2 żyłowy. Dziękuję za info zwrotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.04.2017 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 O jakiej instalacji mówisz ? masz instalację na prąd stały na działce ? czy masz na myśli jakąś inną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz 83 19.04.2017 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 O jakiej instalacji mówisz ? masz instalację na prąd stały na działce ? czy masz na myśli jakąś inną ? ...mam oczywiście na myśli napięcie 230 V. Są to zwyczajne ogródki działkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.04.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Rysunek sugerował co innego . Zabawa w rozdział instalacji nie jest taka prosta, nie piszesz co chcesz podłączyć ? Proponowałbym zlecić to elektrykowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz 83 19.04.2017 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 ...dokładnie napisałem, co chciałbym zrobić. Po pierwsze przedłużyć kabel, a po drugie rozdzielić go na 4 odbiorniki (np. gniazdka). Oczywiście, ze najlepiej będzie zlecenie tego specjaliście, jednak proszę o sugestie, czy rozwiązanie, które zaproponowałem ma sens :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts