nero290 19.04.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Witam pod elewacją mam sporą wilgoć gdy przyświeci słońce wychodzą zacieki na łączeniach wyciąłem niewielki kwadrat w elewacji i ściana bardzo mokra jaka jest tego przyczyna ? i co z tym zrobić. dom ocieplony styropianem 5cm zaciągnięty raz klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 19.04.2017 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Jaki masz dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nero290 19.04.2017 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) skośny z blachodachówki beż foliobiło mi się o uszy ze to przez cienki styropian czy to możliwe Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez nero290 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nero290 20.04.2017 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 doradzi ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 21.04.2017 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Czy tak się dzieje na wszystkich ścianach ? Różnica temperatur- wewnątrz ciepło- na zewnątrz zimno powoduje skraplanie pary wodnej ,a ta może kapać na ściany....brak właściwej wentylacji poddasza !!! oj nie wiem czy nie czeka Cię przekładka dachu.Zastanawia mnie też ten cieńki styropian,czy przypadkiem tu nie leży przyczyna...ciepła ściana i zimno na zewnątrz. Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez jnow1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 21.04.2017 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Pewnie masz styro na placki. Tam "hula" wiatr. Para z domu się skrapla. Trochę za cienko. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nero290 21.04.2017 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 na dwóch ścianach jedna od łazienki tu woda wychodzi na dole zaś na drugiej u góry tu za ścianą nic takiego nie ma co mogło by przeciekać ściany dzieli winkiel, co do poddasza jest nie użytkowe wiatr tam hula, styropian jest na plackach nie widzę tam żadnych nieszczelności oprócz tej dziury co zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.04.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 zbyt cienki styropian w dodatku klejony na placki. zbyt cienki, więc punkt rosy wypada jeszcze między styro a ścianą. klejenie na placki potęguje problem, bo masz tam pewnie ruch chłodnego powietrza - nigdy to wszystko nie będzie w 100% szczelne. dodatkowo pewnie jest jakiś problem z wentylacją w domu. nie parują przypadkiem szyby od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nero290 21.04.2017 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 parują czym zimniej na polu tym bardziej przy minus 20 to z nich kapie jest problem z wentylacja gdzieniegdzie pojawia się grzyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 21.04.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 A wentylację grawitacyjna i zimą okienka domknięte szczelnie bo pizga zimnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 21.04.2017 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Więc masz przyczynę, brak wentylacji i "słabe" ocieplenie. Ale brak wentylacji potraktuj jako sprawę drugorzędną, najpierw zajmij się ociepleniem. Z wentylacją sobie jakoś poradzisz, zamontujesz nawiewniki w oknach, poprawisz ciąg kominowy, teraz będzie cieplej więc i wilgoć łatwiej usunąć. Pokoje wietrzyć musisz częściej. Ale z ociepleniem to już grubsza sprawa bo wymaga remontu elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts