Grajek350 20.04.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Witam!Stoję przed wyborem kotła na pellet i zdecydowałem się już prawie na firmę Defropotrzebuję kotła o mocy 20 kW nie mogę się zdecydować pomiędzy tymi trzema kotłami 1. Defro bioslim2. Defro sigma ekopell3. Defro Smart ekopell czy ktoś może mi wyjaśnić jaka różnica jest w tych modelach?jeżeli chodzi o bioslim to wiem że jest polecany do małych kotłowni ze względu na małe wymiary.Natomiast nie wiem czym różnią się dwa pozostałe kotły.Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 30.05.2017 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Witaj, Bioslim to kocioł z poziomym wymiennikiem i zbiornikiem na górze. Jest polecany do małych kotłowni gdzie nie mamy dużo miejsca na piec, zbiornik i worki z pelletem. Cenowo jest podobny do smarta. Bioslim jest ekologiczny - posiada 5 klase i Ecodesign. Smart to kocioł do niskich kotłowni posiada ceramike polepszającą spalanie i małe gabaryty. Posiada tylko 5 klase. Bo moc 20 kw nie ma ecodesignu. Sigma to większy brat Smarta. Posiada ekonomizery z tyłu, które można łatwo wyczyścić za pomocą "wajchy" z boku, półki ceramiczne i ogólnie jest to najlepszy wymiennik z podanej trójki. Posiada 5 klase, a moc 20 kW również Ecodesign. Palnik wszędzie ten sam Biopell 3 z automatycznym, mechanicznym czyszczeniem. We wszystkich 90% sprawności. Pozdrawiam Marcin I co Marcinku? Nadal udajesz, że twoja wiedza o kociołkach z "betoniarkarni" to tylko taki przypadek, czy może dalej liczysz na zatrudnienie w Rudzie S. ? Choćby za ciecia na wachtowni. Z prawem parkowania w ostatnim rzędzie na klepisku po prawej stronie dróżki, gdy się z normalnej drogi jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 08.06.2017 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 I co Marcinku? Nadal udajesz, że twoja wiedza o kociołkach z "betoniarkarni" to tylko taki przypadek, czy może dalej liczysz na zatrudnienie w Rudzie S. ? Choćby za ciecia na wachtowni. Z prawem parkowania w ostatnim rzędzie na klepisku po prawej stronie dróżki, gdy się z normalnej drogi jedzie. Proszę, jak szybko się okazało, że gostek udający naiwniaka, a reprezentujący firme z R.S. usunął swój wpis. Na szczęście jako dowód został on w moim cytacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.06.2017 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 To chyba nie takwpisów zakwitło dużo i pewnie admin posprzątał widząc o co chodzi.Jeden wyleciał całkiem a drugi dostał bana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 09.06.2017 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 To chyba nie tak wpisów zakwitło dużo i pewnie admin posprzątał widząc o co chodzi. Jeden wyleciał całkiem a drugi dostał bana. No to chwała adminowi. Aby tak jeszcze chciał wypirzyć cały wątek o spalaniu odpadow domowych kociołkach (tak dla dobra ludzkości), to bym mu i może jakiegoś "łyskacza" podesłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts