serenita 20.04.2017 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Mam pytanie, czy znacie firmy zajmujące się pomocą w wyborze sposobu ogrzewania domu i jego energooszczędności? A może jest ktoś na forum kto się tym zajmuje? Mam wrażenie, że im więcej czytam, tym mniej wiem a i z matematyką u mnie nie najlepiej Mój projekt zakłada ogrzewanie gazowe i rekuperację, chętnie zmieniłabym na pompę ciepła ale nie wiem czy ta inwestycja się opłaca... może lepiej docieplić/uszczelnić budynek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.04.2017 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Znajdź forumowicza Asolt - on się tym zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 21.04.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Mam pytanie, czy znacie firmy zajmujące się pomocą w wyborze sposobu ogrzewania domu i jego energooszczędności? A może jest ktoś na forum kto się tym zajmuje? Mam wrażenie, że im więcej czytam, tym mniej wiem a i z matematyką u mnie nie najlepiej Mój projekt zakłada ogrzewanie gazowe i rekuperację, chętnie zmieniłabym na pompę ciepła ale nie wiem czy ta inwestycja się opłaca... może lepiej docieplić/uszczelnić budynek.. NA szybko możesz sobie porównać koszty na http://cieplowlasciwie.pl/start tyle że to dla typowych nowych budynków. Jak masz starszy modernizowany to wtedy trzeba kogoś kto policzy zapotrzebowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts