Datronk 21.04.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Witam, Stoję przed dylematem wykonania ścian działowych na poddaszu (w pełni użytkowe) w domu jednorodzinnym. Wykonawca namawia mnie na ściany gipsowo-kartonowe. Niestety nie mogę się dać przekonać do tego rozwiązania. W domu będzie dwójka małych dzieci. Jak wygląda sprawa trwałości takich ścian? Obawiam się, że jak dziecko wpadnie to może się "przebić" Dodatkowo mam obawy związane z wieszaniem czegokolwiek. W teorii wykonawca twierdzi, iż nie powinno być problemu, ale jak zaczynam wymieniać telewizor czy wiszącą szafkę to już się zastanawia. A co z łazienką? Zwiększona wilgotność + płyty gresowe na ścianach, które nie należą do najlżejszych... Z góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 21.04.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Ściany gipsowo kartonowe są wygodniejsze dla wykonawców. Jak polecam z bloczków np. 11 cm. Cichsze, wytrzymalsze, wygodne do wieszania czegokolwiek. Pytanie jak jest w projekcie, jaki jest strop i czy w stropie w miejscach przebiegu ścianek są choćby belki stropowe ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Datronk 21.04.2017 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Witam, Konstrukcja dachu to więźba drewniana krokwiowo - płatwiowa. Pokrycie dachówką ceramiczną.Belki stropowe mogą przebiegać przez miejsce docelowych ścianek. Strop nad parterem to płyta żelbetowa monolityczna grubości 10, 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 21.04.2017 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Orienowales sie moze jaki jest koszt wykonania scian G/K za m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts