Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej,

Potrzebuję Waszej pomocy,

Wykonawca nie uświadomił mnie za wczas, że w łazience gdzie planuję prysznic wystaje drewniany słup nośny (dlatego nie mogę go teraz się pozbyć :( )

Poniżej wkejam rysunek sytuacyjny....

lazienka.jpg

Kawałek wystającej belki ma wymiary prostokąta o bokach 4x15cm.

Postanowiłem, że na obszarze prysznica czyli jakieś 1m+ belka przykleję warstwę z solbetu grubości 5cm i wtedy pozostanie mi tylko zaznaczony na żółto obszar 1 ściany (15cm) tego słupa...

Oczywiście belkę chcę wcześniej z 5 razy zaimpregnować a na koniec nałożyć z 2 warstwy filii w płynie aby w razie w jakby dostała się woda za glazurę aby belka byłą zaimpregnowana....

Tak więc te 15cm i w góre jakieś ponad 3m musze wypełnić i teraz pytanie jak to zrobić ponieważ sam plej 1,5cm to nie jest gruba warstwa ale w pionie na 3m to oczywiście zacznie się zlewać na dół pod wpływem grawitacji.. Ma ktoś jakiś pomysł jak to ogarnąć by miało to ręce i nogi?

Moż ejakaś śiatka by przytrzymała tę zaprawę..

Za wszelkie sugestię bardo dziękuję....

Pozdrawiam

Michał

https://forum.murator.pl/topic/228645-s%C5%82up-drewniany-w-%C5%82azience-izolacja-oraz/

Jeżeli chodzi Ci o miejsca gdzie siatka jest zlicowana ze ścianą to nabij cienką papę potem na to siatka (dobrej jakości) + klej a po wyschnięciu możesz otynkować jest to dosyć pewne rozwiązanie ale możesz też użyć siatki stukanet ale ciężko ją kupić. W miejscu gdzie podpora wystaje tylko zabudowa GK.
https://forum.murator.pl/topic/228645-s%C5%82up-drewniany-w-%C5%82azience-izolacja-oraz/#findComment-7339317