karster 01.07.2018 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Ehh, fajna robota, miło powspominać te dawne, dobre czasy Teraz już powili zaczynam się nastawiać na tryb "dzień zleciał a efektu prac nie widać" PS. Znalazłem spuszczele u siebie na budowie Czytam czym to wytępić i na przyszłość zabezpieczyć. http://www.forum.obud.pl/viewtopic.php?f=21&t=19&start=50 Robale spadają z jętki - widać im się tam nie podoba bo jest za ciepło (dach nieocieplony więc spokojnie w słońcu bywa ok 50'C pod papą) Drewno z tartaku, "impregnowane zanurzeniowo" a otwory i rozmiary robali świadczą o tym, że przyjechały z drewnem do mnie Następnym razem kupił bym drewno suszone! Polecam każdemu dołożyć kika tys do suszonego drewna i impregrowanego ciśnieniowo. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.07.2018 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Niezłe te chmury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 02.07.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Karol, dobrze, że plaster dał radę, będzie pamiątka po budowie.. chmury faktycznie niesamowite, ale te nadproża jak ładnie zalane spuszczeli współczuję, da się tego pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 02.07.2018 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Dziś z rana dzień organizacyjny. Z racji, że byłem sam to zrobiłem porządki na działce. Wykosiłem trawę do końca, ułożyłem palety i część "pierdolnika" z różnego rodzaju odpadami posegregowałem i naszykowałem do utylizacji. No i najważniejsze, rozszalowałem nadproża i polałem wodą. Dla mnie wyszło idealnie Różowe nadproża dodają charakteru http://wsk.audiobas.pl/budowa/nadproza_13.jpg http://wsk.audiobas.pl/budowa/nadproza_14.jpg http://wsk.audiobas.pl/budowa/nadproza_15.jpg http://wsk.audiobas.pl/budowa/nadproza_16.jpg http://wsk.audiobas.pl/budowa/nadproza_17.jpg http://wsk.audiobas.pl/budowa/nadproza_18.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 04.07.2018 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Piękna robota !!! Jak zawsze czyściutko i równiutko. Te różowiutkie nadproża faktycznie smaczku dodają haha Xps-a dawałeś dla zmniejszenia mostków czy będą rolety ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 04.07.2018 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 W sumie jedno i drugie Będą rolety dlatego dociepliłem nadproże, aby zlikwidować mostek termiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 04.07.2018 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Przy roletach to wiadomo.... Ja zastanawiałem się czy dawać coś takiego w przypadku braku rolet , ale ja się rozejrzałem to chyba mało kto tak robi....Kurcze wszyscy te rolety montują a my jakoś nie hmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 04.07.2018 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Bez sensu dawać jak nie będzie rolety, przecież tam będzie 20 cm ocieplenia elewacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 04.07.2018 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Tak sobie tylko myślałem, że np zawsze to lepiej np 25 niż 20cm w miejscu z wielkim kawałem betonu Jak tak dalej będziesz pomykał z robotą to mnie przegnoisz Ja już walczę chyba z miesiąc z deskami na szalunku wieńca i końca nie widać. Najgorsze to te niby wszystkie pierdoły - czasopożeracze... Teraz na 100% wolałbym dopłacić do jakiś płyt OSB albo innych, ale przynajmniej wszystko proste a nie powykręcane w każdą stronę jak deski no i nie trzeba tego zbijać tylko tniesz na wymiar i heja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 04.07.2018 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Elegancko ta Twoja budowa wygląda Można popaść w kompleksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 04.07.2018 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Bez kitu, nawet niebo na twoich fotkach wyglada jak z katalogu TUI chyba jakies fotomontaze:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 04.07.2018 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Taaa na stówe ściany w photoshopie poprawiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw82 04.07.2018 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 (edytowane) Taaa na stówe ściany w photoshopie poprawiane Tu go masz, sciany wczesnie wyglądały tak A tak na marginesie ja tu widze fuszerę, Dlaczego przy otworze okiennym na ostatnim zdjeciu po lewej stronie są wklejone skrawki po 5cm ytonga ? W dodatku widac otwory po uchwytach, dla mnie lipa, skoro wiedziałeś ze tam bedzie docinania krawędź otworu okiennego trzebabyło zrobic tak aby po odcięciu nadatku było min 25cm bloczka . Edytowane 4 Lipca 2018 przez zolw82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 04.07.2018 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 I palety tez troche krzywo poustawiane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw82 04.07.2018 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Palety stawiał akurat pan Wojtek z hurtowni, on co do stopnia stawia żeby było równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 04.07.2018 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Dwa bloczki tak wyszły W uchwyty przyjdzie klej wymieszany z pyłem Ytonga więc śladu nie będzie. Budowałem od lewej do prawej - leciało jak wyszło Nie uważam tego za fuszerkę.... Popatrzcie na fotki budowy zolw82 - ten to dopiero ma pordolca - ściany tak wyszlifowane, że tynku można dawać 3 mm Znowu odbiegamy od tematu Dzisiaj pierwsza warstwa sciany działowej na klatce poszła - jutro cisnę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 04.07.2018 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Stawiasz działowki przed stropem? Zwykle robi się to jako ostatnie elementy murowane bo inaczej wielokrotnie będą mogły przeszkadzać, ale każda budowa jest inna... PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 05.07.2018 00:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Muszę do czegoś złapać szalunek schodów, dlatego muszę wybudować ścianę. Dodatkowo będę zalewał trzpienie, wiec chce je związać ze ścianką. Jeden trzpień musi mieć wpuszczone nadproże drzwiowe w siebie wiec też musi mieć kawałek ścianki Na szczęście mam fajny strop, który nie wymaga tylu stempli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 05.07.2018 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Panowie mam pytanie...Jak to jest z izolacją tych trzpieni (rdzeni).Wiadomo pod Ytonga jest kładziona izolacja pozioma (plastpapa).A co z tymi trzpieniami? Odciąć tą izolację? Czy nałożyć na zakład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 05.07.2018 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Nie wiem czy w przypadku ytonga jest jakos inaczej niz z innymi materialami ale izolacje pozioma pod trzpienie tez.sie kladzie. Widac na filmikach u Lukasza Budowlanca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts