zip20 22.04.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) do usuniecia Edytowane 7 Czerwca 2017 przez zip20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 22.04.2017 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Wczoraj tj. 22.04. byłem w tauronie we Wrocławiu na menniczej bo podpisywałem umowę, żeby licznik mi założyli.1) Druk ZI czyli gotowość instalacji do podłączenia podpisałem sam - może to zrobić inwestor albo elektryk. Nie wiem czy na etapie podłączania domu jest to samo ale przy podłączeniu RBtki tak jest - dopiero rozpocznam budowę.2) Pytałem o taryfę G i nie jest wymagany odbiór - muszą być tylko instalacje w domu rozprowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 22.04.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 1) Druk ZI czyli gotowość instalacji do podłączenia podpisałem sam - może to zrobić inwestor albo elektryk. Nie wiem czy na etapie podłączania domu jest to . Hmmm ... To dziwne , bo w Energa te pismo podpisuje elektryk , potrzebna jest pieczątak , numer uprawnień elektryka + skserowane dokumenty o uprawieniach elektryka ... Inwestor oczywiście się też podpisuje , ale najważniejszy jest podpis elektryka bo to on odpowiada za podłaczenie i że jest wykonane ze sztuką i bierze odpowiedzialność ... Ja do tego pisma miałem dołączone od elektryka ksera jego uprawnień i jak oddawałem to do energetyki to sprawdzali to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts