Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama garazowa- hormanczy wisniowski

Recommended Posts

Witajcie,

Wlasnie dostalam wycene bram garazowych i nie wiem na ktore sie zdecydowac

Horman

Wisniowski z napedem wisniowski

Wisniowski z napedem sommer

A mozr podpowiecie mi gdzie, oprocz hormana, znajde bramy i drzwi pasujace, bez zadnej obramowki- tak jak robi wisniowski

Cos w tym stylu

https://www.google.pl/search?q=hormann+brama+gara%C5%BCowa&rlz=1CDGOYI_enPL682PL682&hl=pl&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiz5KOl9LnTAhXGYVAKHTSUC60Q_AUIBygB&biw=375&bih=591#hl=pl&tbm=isch&q=brama+gara%C5%BCowa+segmentowa+hormann&imgrc=ksfIxA3E2dGPFM:&spf=387

Nie do końca rozumiem, co masz na myśli mówiąc "obramówka"? Chodzi o uszczelkę dookoła? Jeśli tylko o jej widoczność, to rzecz jest tylk ow odpowiednim dopasowaniu wielkości bramy i/lub wykończeniu ocieplenia.

Bierzesz pod uwagę tylko bramy wyposażone w napęd czy rozważasz także zakup bramy i napędu osobno? Czy te wymienione propozycje są ostateczne czy nie widzisz przeszkód z zaproponowaniem ci czegoś innego.

P.S. Przyznam, że ja sam bramę i napęd mam osobno, była to świadoma decyzja.

• 1 month później...

Jeżeli mogę się dołączyć, poza wyborem napędu zwróciłbym uwagę na folię wierzchnią bramy i warunki ogólnej gwarancji . Niestety u mnie po niecałych 6 latach ww. folia zaczęła się odklejać i pękać. Firma Wichers nie che che uznać wady fabrycznej towaru.

ps. a pamiętam jak dziś gdy zastanawiałem się pomiędzy wyborem bramy Wiśniowskiego lub Wichersa