wioskomaniak 23.04.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 witam forumowiczów malując wnętrze domu przygotowałem za dużo emulsji ekośnieżka zabarwionej czarnym barwnikiem. Po prostu na początku wyszła ciemna szara i musiałem dodać kilka wiader białej aby uzyskać pożądany efekt. zastanawiam się czy mogę wykorzystać to co pozostało do pomalowania elewacji budynku gospodarczego.Planuję dokupić kilka wiader farby elewacyjnej białej i dodać do ciemnoszarej ekośnieżki jaka mi pozostała. Czy waszym zdaniem można tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioskomaniak 25.04.2017 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 czy ktoś z Państwa mieszał farbę elewacyjną ze zwykłą emulsją? proszę o podpowiedź czy można to zrobić bez przykrych konsekwencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 25.04.2017 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 nie z trzech powodów:1. farba elewacyjna zawiera biocydy powłokowe - rozcieńczając ją farbą wewnętrzną osłabisz mocno ich działanie.2. mieszanie ze soba różnych farb moze skończyc się zniszczeniem częsci spoiwa.3. farby wewnetrzne mają z reguły bardzo mało spoiwa i nie są przeznaczone na warunki zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts