recar 23.04.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Witam wszystkich, Potrzebuje zamontować w swoim niewielkim domku (100m2) bezprzewodowy alarm i 1-2 kamerki. Jako że wałkuję już temat od kilku dni wybór padł konkretnie na model Satel'a: https://www.eltrox.pl/alarm-satel-micra-led-4xmpd-300-2xmfd-300-2xmsd-300-syg-zew-sd-6000.html Poradźcie czy ten alarm działa bezproblemowo czy są jakieś problemy w użytkowaniu? Chodzi mi tutaj szczególnie o tą jego bezprzewodowość - jakieś zakłócenia itp. Mile widziane opinie osób użytkujących ten typ alarmu - wszystkie wady i zalety. Jeśli ktoś może polecić jakiś porównywalny sprzęt w podobnej cenie to chętnie zapoznam się z ofertą - ale jedna z najważniejszych opcji to musi mieć powiadamianie GSM o alarmach. Druga sprawa to kamerka zewnętrzna - również bezprzewodowa. Kamerka nie będzie służyć do przechowywania nagranego materiału - ma to być sprzęty typu "live" czyli podgląd obrazu na żywo tu i teraz. Ogólnie ma być użytkowany na zasadzie wideodomofonu z tą różnicą że chciałbym ją włączać wtedy kiedy chcę obejrzeć czy ktoś stoi za drzwiami a nie w momencie gdy ktoś naciśnie guzik. Najlepiej gdyby była możliwość wyświetlania obrazu na ekranie TV. Podrzućcie proszę jakimś linkiem czy jest coś takiego co spełni moje oczekiwania - a może wystarczy poskładać jakieś elementy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkichotdon 30.04.2017 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 A co tu pisać ponad to co już zostało napisane o tym module alarmowym - jak micrę określa sam producent. http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=15870040#15870040Co do kamery to każda IP Wifi i np HDMI Dongle na którym instalujesz aplikację do obsługi kamery i wpinasz do TV., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts