JacekC 24.04.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Witam w zeszlym tygodniupodczas prac tynkarskich odpadl mi tynk w dwoch miejscahc na suficie. Budynek nowy w sierpniu zeszlego roku przykryty.Najpierw byl ocieplony na zimie w pazdzierniku . teraz w kwietniu zaczete prace tynkarskie. To cos co sie zdarza ? czy mam sie niepokoic? pozdr.Jacek C http://ifotos.pl/zobacz/201704231_aaerrqs.jpghttp://s6.ifotos.pl/img/201704231_aaerxpn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 24.04.2017 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Nie zdarza, powinieneś się niepokoić. Tynk się kładzie po to, żeby nie odpadał... Dopóki są tynkarze, to oczywiście poprawią, natomiast powstaje pytanie skąd ten problem. Przemarzło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 24.04.2017 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Może "zapomnieli" użyć betonkontaktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekC 25.04.2017 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 zarzekali sie ze wszystko dobrze zrobili. To jest znana dobrze tutaj firma .Nie chce mowic narazie jesj nazwy dopolki beda respekrtowac gwarancje. Dzis juz slyszalem proby wymigania sie ze to nie podchodzi pod gwarancje. Podejrzenie jest takie ze jest zbyt wilgotno w domu ..Ze niby byly jakies plamy wilgoci w tych miejscach na stropie. Zarzucali w jeden dzien docierali na drugi. Znajomy fliziarz mi mowil ze moze trzeba bylo dluzej czekac z tym. Dzis przy mnie w piwnicy zaczelo robic sie to samo i jakby wiecej tego . Na 1 pietrze tylko punktowo sie chyba to objawilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 25.04.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Wilgoć sama tego nie spowoduje. Moi tynkarze wręcz zalecali "kiszenie" tynków ze dwa tygodnie przy zamkniętych oknach. Zrobiłem tak w piwnicy (przez kilka tygodni woda kapała z sufitu). W garażu natomiast ten sam tynk cem-wap wyschnął chyba w dwa dni, bo było to w ciepłe i wietrzne letnie dni, a garaż był otwarty na przestrzał. I tu i tu nic nie odpadło. Piwnicy nie zdążyłem niestety wywietrzyć do końca. Potem doszły wylewki, w dodatku nie zdążyłem z ociepleniem elewacji i efekt był taki, że przemroziło mi kawałek piwnicy - w środku był po prostu szron na tynku. I tam odpadł. Na pewno nie zamroziłeś tych tynków? Kiedy były robione? Masz zamkniętą budowę, ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekC 25.04.2017 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 tj pisalem ocieplenie zrobilem na jesien. Dzis w ktrakowie bylo 20 stopni w dzien w nocy kilka stopni. Co do wilgociwykonawcy wlasnie zastrzegali zeby zamykac okna ze wilkoc lepiej robi tynkom cemetnowo wapienym .Moze chodzi o to ze jest zbyt wilgotno w pierwszej fazie schniecia.(Wedlug teori wlasciciela firmy). Te odpryski pojawia sie po zatarciu sufitow. dzien wczesniej zarzucaja na drugi dzien zacieraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 25.04.2017 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Betokontakt nie ma nic wspólnego bo widać że obrzutka trzyma. Przejedz ręką po obrzutce czy się kruszy czy jest mocna i drapie ręce. Zalecane jest trzymanie wilgotności pomieszczeń ale nie ścian. Przy cem wap też na suficie max 1,5 cm. Dlatego ja nie polecam cem wap na sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekC 25.04.2017 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 hmm co do grubosci tynku nie mierzylem ale widac na oko ze jest cienko dane ok 1 cm. Mysle ze jak poodpadaja te sufity to jako jako poprawke dam gipsowe . Pytanie tylko czy skuwac caly sufit czy mozna miksowac miejsca w ktorych odpadlo gips a reszta cementowo wapienny...Jutro zrobie test obrzutki reka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekC 27.04.2017 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Witam ponownie .Sprawdzilem reka ta orzutke wyglada na ok .Mam bardzo wazne pytanie czy ten beton kontakt jest obowiazkowy ? U mnie teog napewno nie dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 27.04.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Betokontakt jest na powierzchnie gładnie. Nie jest obowiązkowy na standardowe ściany czy terivę. Niektórzy dawali go zamiennie do obrzutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts