Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Otrzymałem wycene z hurtowni systemu ociepleniowego mojego domu na kwote 12200zł brutto.W skład systemu wchodzi wełna grybosci 15cm rockwola,oraz kleje,kołki, siatki,narozniki itd oraz wstepny grunt na ściany pod tynk szlachetny.Wszystko to na 225m2 budynku.Czy to jest dobra cena?Średnio za metr wychodzi 54 zł!
https://forum.murator.pl/topic/22873-za-225-m2-ocieplenia-zewnetrznego-12200z%C5%82-to-du%C5%BCo/

No, na razie bardzo. Z tym, że sciany i tak mam cieple (Porotherm 38 P+W), wiec w sumie po dodaniu welny izolacyjnosc jest extraklasa.

Tynk twardy, więc nie wydaje mi sie, aby dalo się go uszkodzic zbyt latwo piłką lub rowerem. Nic nie mam temu wynalazkowi do zarzucenia.

Otrzymałem wycene z hurtowni systemu ociepleniowego mojego domu na kwote 12200zł brutto.W skład systemu wchodzi wełna grybosci 15cm rockwola,oraz kleje,kołki, siatki,narozniki itd oraz wstepny grunt na ściany pod tynk szlachetny.Wszystko to na 225m2 budynku.Czy to jest dobra cena?Średnio za metr wychodzi 54 zł!

Witam

Ja na ocieplenie 230m dostałam wycenę 12,9 tys. zł, z tym, że wełna była 10cm, ale za to w cenie był tynk mineralny biały. Również system Rockwoola.

Natomiast na steropian dostałam wycenę o ok. 4 tys. niższą i to już z tynkiem akrylowym kolorowym. I chyba te 4 tys. zaważą na decyzji.

Pozdrawiam

Wiola

No, to chyba bylo ok. wiosny. Od tego czasu surowiec (polistyren w granulacie) poszedł w góre o 30%. Sledze rynek tego surowca zawodowo i wiem, że welna jest już relatywnie tansza.

Co do ocieplenia 15cm - hm. Trzeba by to zakołkować do ściany