Gwidon1983 24.04.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Witam, Mam taki problem, mam już zamontowane blachę w dachu a w niej kominek wentylacyjny. Potrzebuje przeciąć od dołu membranę, żeby się do niego dostać. Jak to zrobic poprawnie, aby pożniej nie mieć problemu ze sciekającą woda na poddasze z membrany. Raczej juz nie dam rady zamontować rynnienki nad nim w membranie, mało miejsca i membrany Myślałem o czymś takim, ale nie wiem, czy to się sprawdza. Nie będzie przez to przechodziła woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwidon1983 27.04.2017 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Nie macie zadnych pomyłsów jak to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 27.04.2017 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Można było by to złożyć i dodatkowo uszczelnić silikonem, myślę, że zmniejszyło by to zdecydowanie obawy, że będzie przeciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 27.04.2017 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 no przecież na rysunkach zamieszczonych w pierwszym poście, jest to dokładnie wyjaśnione, juz prościej chyba sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwidon1983 27.04.2017 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Wiem, że to jest proste, ale moje pytanie, czy to jest dobre? Czy woda przez to nie przecieka? Czy może ktoś to już stosował?A jak się zapatrujecie jeszcze na taki wynalazek przy montażu kominka wentylacyjnego, aby uniknąć skraplania się pary wodnej w zimnym miejscu.... http://wirowent.pl/?150,pl_skraplacz-kominka-z-odplywem-kondensatu Można by takie zamontować i może to uniknie skraplania się..... co o tym sądzicie?Ewentualnie w którym miejscu by można to zamontować ... zaraz nie daleko kominka, zaraz niedaleko kratki wentylacyjnej? Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez Gwidon1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 27.04.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 dobre, ja takie cos mam przy kominku wentylacyjnym i nic nie cieknie. z tym, ze ja mam dachówkę i membranę. oczywiscie membrana musi byc przyklejona do tego pierscienia jakims silikonem lub kitem dekarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwidon1983 28.04.2017 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 A co sądzisz o tym skraplaczu? Warto takie coś zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.04.2017 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Mam wrażenie że ktoś tu dzieli włos na czworo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.04.2017 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 A co sądzisz o tym skraplaczu? Warto takie coś zastosować? nie wiem, ja nie mam czegos takiego, ale kominek mam ocieplany fabrycznie. jeszcze nie używam, wiec nie wiem czy jest to potrzebne czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 08.05.2017 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam, Mam taki problem, mam już zamontowane blachę w dachu a w niej kominek wentylacyjny. Potrzebuje przeciąć od dołu membranę, żeby się do niego dostać. Jak to zrobic poprawnie, aby pożniej nie mieć problemu ze sciekającą woda na poddasze z membrany. Raczej juz nie dam rady zamontować rynnienki nad nim w membranie, mało miejsca i membrany Myślałem o czymś takim, ale nie wiem, czy to się sprawdza. Nie będzie przez to przechodziła woda? [ATTACH=CONFIG]387419[/ATTACH] Chyba żartujesz?.. W rysunku pokazałeś zamontowanie przejścia w membranie dostępne od góry i dołu, ale pytasz jak to zrobić tylko od dołu 'mam już zamontowane...'. Poproś o to wszystko gościa, który zdecydował o niezapowiadaną wentylację w twoim gotowym poszyciu dachu, może rozczuli się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts