dżymol 24.04.2017 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) witam,mam dom z dachem prefabrykowanym dwuspadowym. Na dolne belki wiązarów (28cm) chcę położyć podłogę. Poddasze z możliwością użytkowania jednak w najbliższej przyszłości nie planuję, jednak chciałbym mieć już przygotowaną. Czy można bezpośrednio do belek (7cm szerokości) i rozstawie 87 cm w osiach przykręcić bezpośrednio płyty MFP 25 mm? czy to wystarczy, czy należy zrobić ruszt poprzeczny? Czy może 2 warstwy płyt? Myślę, że szybciej było by z płyt niż ruszt. Koszty chyba porównywalne po doliczeniu łączników ciesielski do rusztu. Podłoga o wymiarach 5,2m szerokości x 17m długości. Proszę o podpowiedź. Czy izolacja w postaci pianki PUR 10 cm od dołu belek da jakąś izolację akustyczną? Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez dżymol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts