Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wysysanie wody z ostojników - kanalizacja łazienki

Bob2017

Recommended Posts

Witam.

Mam problem z kanalizacją w łazience, a mianowicie z wysysaniem wody z kratek kanalizacyjnych podczas spuszczania wody z toalety.

Zainstalowałem dwa napowierzniki kanalizacyjne (fot. poniżej) wewnątrz łazienki ponieważ instalacja wywiewki na dachu jest niemożliwa.

Dodam że łazienka której dotyczy problem jest położona najwyżej w budynku (nad nią nie ma już żadnych łazienek ani kuchni, są ale kondygnację niżej.

Poniżej przesyłam zdjęcia jak jest wykonana kanalizacja w łazience wraz z opisem do zdjęć.

Domyślam się że coś jest źle zrobione, proszę o pomoc, co jest źle i jak to poprawić.

Opis do zdjęć:

numer 1: odpływ od zlewu w kuchni (chwilowo zatkany korkiem - nieużywany)

numer 2: odpływ od zlewu w łazience

numer 3: odpływ od toalety

numer 4: przejscie do drugiej łazienki piętro niżej

numer 5: kratka kanalizacyjna ( z niej wysysa wodę )

numer 6: kratka kanalizacyjna ( z niej również wysysa wodę tylko że trochę tak jakby mniej)

numer 7: zawór napowietrzający zainsalowany na kolanku do którego podłączona jest toaleta

numer 8: zawór napowierzający zainstalowany na trójniku pod umywalką w łazience do którego podpięty jest syfon od umywalki

Zdjęcia:

http://fotowrzut.pl/6KIFDRMEL3

A co się dzieje, jak wyciągniesz napowietrzacz i spuscisz wode? też zasysa?

Ostatnio miałem instrukcję do napowietrzacza fi 110 w rękach i jak kojarze musi być On coś powyżej najwyższego punktu np.umywalki tak, że to bym wziął pod uwagę plus to, że masz kibel 110 a napowietrzacz 50 założony