mariusz87krk 24.04.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Witam Szanowni Forumowicze, na wstępie chciałbym napisać, iż dopiero zaczynam cała procedurę związaną z budową dlatego wybaczcie proszę jeśli zadam pytanie które może się Wam wydać śmieszne. Powiem szczerze, że przeglądam różne wątki na tym forum i z wielkim podziwem patrzę na poziom wiedzy i profesjonalizmu jaki panuje u użytkowników. Ale do rzeczy. Jestem po zakupie działki. Piękna okolica. Spełnienie marzeń Razem z żoną jesteśmy na etapie wyboru projektu i narodziło się pytanie. W jaki sposób mam sprawdzić czy projekt który wybrałem spełnia MPZP dla mojej działki? Jestem oczywiście cały paragraf dotyczący tego jak dom powinien wyglądać, ale powiedzmy sobie szczerze... coś co dla mnie wydaję się być spełnionym warunkiem może tak naprawdę oznaczać, że w ogóle nie zrozumiałem o co w tym warunku chodziło... Stąd pytanie, do kogo się zwrócić żeby ocenić czy projekt jaki wybrałem sobie z tzw. gotowców spełnia wymagania MPZP ? No bo przecież jeśli źle "obstawię" i zgłoszę pozwolenie o budowę z błędnym projektem to pieniądze za projekt przepadną (ewentualnie będą wymagane przeróbki - których chciałbym uniknąć), a pewnie w odmowie i tak się nie dowiem czemu nie dostałem pozwolenia na budowę dla tego projektu. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Nie żegnam się, bo pewnie to nie mój ostatni post na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.04.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Do architekta, który wykonywał będzie dla Was adaptację projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz87krk 24.04.2017 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Dziękuję za szybką odpowiedź. Ale to rozumiem, że konsultacja z architektem powinna być przed wyborem projektu ? Czy w taki sprawach pomagają też firmy które sprzedają projekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.04.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Jasne, że przed wyborem. Firmy sprzedające projekty rzeczywiście czasami pomagają dobrać projekt na podstawie planu (np. archon), ale najlepiej poprosić o to architekta adaptujacego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz87krk 24.04.2017 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Jasne, że przed wyborem. Firmy sprzedające projekty rzeczywiście czasami pomagają dobrać projekt na podstawie planu (np. archon), ale najlepiej poprosić o to architekta adaptujacego. Dzięki za pomoc. Tak właśnie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts