Witek_H 24.04.2017 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Potrzebuję znaleźć metodę na ogrzanie niewielkiego pokoju w starym domu. Niestety nie ma tam centralnego ogrzewania. Chodzi tylko o ten 1 pokój, o powierzchni 15 m.kw. Jest tam komin i dawniej grzano tam takim starodawnym piecem kuchennym "na wszystko" używanym jednocześnie do gotowania. Problem w tym, że w przyszłości to pomieszczenie ma być używane sporadycznie - czyli najlepiej byłoby wstawić tam taki piec, który bardzo szybko się nagrzewa (by nie było trzeba czekać kilku godzin i marznąć, tak jak w przypadku starego pieca). Zainteresowałem się piecami gazowymi na butlę z katalizatorem spalin, ale obawiam się, że będzie po prostu śmierdziało gazem lub będzie niezdrowo przebywać w tak małym pomieszczeniu. Jak wspominałem jest tam komin, który można by wykorzystać. Nie upieram się przy gazie, acz na pewno ogrzewanie elektryczne będzie za drogie, a nie wiem czy są jakieś inne opcje. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 24.04.2017 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Piecyk na drewno .Popatrz na naszej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 24.04.2017 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Moze klimatyzator typu split wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek_H 25.04.2017 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Piecyk na drewno . Popatrz na naszej stronie A podpowiesz jakieś sprawdzone rozwiązanie? Pliss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts