wg39070 27.04.2017 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Nie do końca jest tak że mi zależy po prostu chciałbym trochę ekonomicznie do tego podejść ale pojeździłem po kilku salonach i to raczej nie ma sensu i będę wkładał 3 szyby. Zastanawiam się nad wycena Vetrexu na profilu v82 oraz firmy Oknostyl na profilu Schuco Living MD. Najbardziej się martwię co dobrać w kwestii drzwi tarasowych bo albo uchylno- przesuwne albo odstawno przesuwne. Wymiary 3000x2400. Wiem że to dość spory rozmiar ale na automacie to działa fajnie bo miałem okazję testować uchylne. Nie wiem czy odstawne nie działałyby lepiej A co to za system odstawno przasuwny? PSK czyli uchylno - przesuwne bądź HS podnośno - przesuwne. Mam HS-a z Oknoplastu w rozmiarze 3x2,35 m i jest to rewelacja, żadna PSK-a przy nim nawet nie stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.04.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Dziś znów usłyszałem u jednego ze sprzedawców stolarki że ten współczynnik 1,1 ma być średnią okien w domu a nie każdego z osobna. Ciekawe. coraz ciekawsze rzeczy Ci opowiadają A jeśli już to potrafią wyliczyć średnie Uw wszystkich okien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matgor23 27.04.2017 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 pewnie tak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matgor23 27.04.2017 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 A co to za system odstawno przasuwny? PSK czyli uchylno - przesuwne bądź HS podnośno - przesuwne. Mam HS-a z Oknoplastu w rozmiarze 3x2,35 m i jest to rewelacja, żadna PSK-a przy nim nawet nie stała. odstawno-przesuwny albo rownolegle-przesuwny, nie uchylają się na początku tylko wychodzą z ramy, popatrz na YT na okucie Roto Patio PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 28.04.2017 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 coraz ciekawsze rzeczy Ci opowiadają A jeśli już to potrafią wyliczyć średnie Uw wszystkich okien ? Wiesz, mogą opowiadać co tylko chcą, bo za rodzaj wbudowanych okien odpowiada kierownik budowy lub nadzoru.. o ile oczywiście ktokolwiek go widział.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts